Românii vor putea da și la Cluj de trotinetele eletrice Lime, al doilea oraș din România în care startup-ul american va oferi spre închiriere aceste vehicule, prin intemediul aplicației. Lansarea Lime la Cluj-Napoca are loc miercuri, 26 august 2020, la mai bine de un an după lansarea din București a serviciului de mobilitate urbană, care a avut loc în aprilie 2019.

Trotinetele vor fi disponibile în anumite locuri din Cluj-Napoca,  începând cu Piața Unirii, Piața Mărăști, Mănăștur, Gheorgheni.

Cu 2 orașe românești în potofoliu, Lime susține că a devenit „un jucător național”.

„Lime a devenit un jucător național în România. După 1,5 milioane curse în București, suntem foarte încântați să ne extindem și la Cluj-Napoca, oraș în care am observat un apetit real pentru micromobilitate. Așteptăm cu nerăbdare să colaborăm împreună cu municipalitatea pentru a aduce o soluție pozitivă la unele dintre provocările de trafic cu care se confruntă. Trotinetele Lime sunt o soluție de transport în aer liber, distractivă, comodă, inteligentă și distanțată social pentru a ne reimagina stilul de viață urban, mai ales în momentele acestea cu COVID-19 și suntem fericiți să numim Cluj-Napoca casa noastră” – a spus Luca Mateescu, manager de operațiuni al Lime România.

Cum funcționează Lime? Pentru a utiliza Lime, călătorii descarcă aplicația, localizează o trotinetă de pe hartă și o deblochează atingând un buton. Pentru a încheia cursa, trebuie să urmărească instrucțiunile din aplicație și să parcheze trotineta responsabil.

Prețul Lime: să mergi cu Lime va costa 3 lei pentru a debloca trotineta și fiecare minut al cursei va fi taxat cu 60 de bani.

CITEȘTE ȘI:

Trotinetele, în vizorul poliției și al Primăriei: se aplică noi reguli și sancțiuni

coral