Andra este una dintre cele mai de succes artiste din România, având milioane de fani care o adoră. Toţi îi cunosc piesele, toţi participă la concertele ei şi îi fredonează cu drag melodiile. Are o familie frumoasă pe care a format-o alături de Cătălin Măruță. O femeie de succes! Însă, nu mulți știu care este, de fapt, numele ei real. Iată totul despre Andra.

Totul despre Andra

Andra este una dintre cele mai îndrăgite și de succes artiste din România. Șoție și mamă a doi copii, aceasta știe foarte bine cum să își împartă timpul între carieră și familie, pentru a avea bucurii din ambele părți. Activă mereu pe toate paginile de socializare, ai zice că știi totul despre faimoasa Andra. Însă, ai fi surprins să afli că sunt unele lucruri pe care nu le știai.

Andra, pe numele rău real din buletin Alexandra Irina Măruță, s-a născut pe 23 august 1986 la Câmpia Turzii, într-o familie de muzicanți. Încă de la o vârstă fragedă a cochetat cu muzica, începându-și cariera la numai 14 ani, atunci când și-a lansat și primul album. Apoi, de-a lungul anilor, ea a scos peste 12 albume muzicale, în urma vânzărilor spectaculoase, obținând Discul de Platină și Discul de Diamant. Pe lângă acestea, ea a mai fost premiată și drept „Cea mai bună solistă”, „Femeia anului”, „Best Female”, „Cea mai difuzată piesă”, premiul pentru „Cel mai bun videoclip”, sau „Fans Like Award”. Mai mult, în 2020, ea a fost câştigătoarea categoriei „Cel mai iubit star din România“, în cadrul galei Nickelodeon’s Kids’ Choice Awards.

Artista a reușit să își construiască o carieră și în televiziune, numărând peste 13 ani de activitate pe micile ecrane. Prima emisiune pe care ea a prezentat-o a fost concursul de karaoke O-la-la’, de pe PRO TV. Din 2011, aceasta este jurat al emisiunii „Românii au talent”, show care a ajuns deja la al unsprezecelea sezon. Din 2016, ea a fost cooptată și în juriul emisiunii „The Voice Kids”, tot de la PRO TV.

Nu a fost dragoste la prima vedere cu Măruță

Andra și Cătălin Măruță s-au cunoscut, în direct, pe platoul emisiunii „Tonomatul de pe doi”, pe care acesta o prezenta, în fiecare dimineață, la TVR2. Pentru Cătălin Măruță, se pare că a fost dragoste la prima vedere, însă Andra nu ar fi fost deloc impresionată de look-ul pe care el îl avea la acea vreme. Se întâmpla în 2005, când artista avea doar 19 ani. Invitată în platoul emisiunii, Andra a fost supusă unei provocări prin care treceau aproape toate invitatele lui Măruță: să cânte câteva versuri, live.

Fără să ezite sau să stea prea mult pe gânduri, artista a interpretat un fragment dintr-o piesă semnată de Mariah Carey, apoi când a fost rugată să să cânte și ceva latino, s-a îndreptat spre repertoriul Thaliei. Până la finalul emisiunii, era evident pentru toată lumea că gazda emisiunii, Cătălin Măruță, era topit de Andra. Doar că sentimentul nu ar fi fost reciproc!

„Ne-am văzut prima dată la el la emisiune la TVR. Eram amici. Nu-l vedeam atunci ca pe bărbatul cu care mi-aș petrece toată viața, mai ales când avea părul lung. Nu mi-a plăcut deloc. Când s-a tuns, am început să-l privesc cu alți ochi”, a spus Andra, într-un interviu, despre începutul relației cu Cătălin Măruță.

În cele din urmă, prietenia celor doi s-a transformat într-o frumoasă poveste de dragoste. Și-au dat seama că au foarte multe lucruri în comun, iar relația lor a evoluat. Cireașa de pe tort a fost atunci cand Cătălin i-a trimis un buchet mare de trandafiri înainte de un spectacol. Acela a fost și momentul în care ei au devenit un cuplu. Cătălin Măruță și Andra s-au căsătorit pe 23 august 2008 și au devenit părinți pentru prima dată pe 16 martie 2011, când a venit pe lume băiețelul lor David. Ulterior, pe 23 iulie 2015, a apărut și a doilea copil al cuplului, o fetiță, Eva Maria Ioana.

Întrebată, în cadrul unui interviu pentru revista Unica, dacă în adolescență a avut vreun crush pentru vreo vedetă, aceasta a răspuns, cu un zâmbet larg pe buze, că l-a avut pe Ricky Martin. Spune ea, visa să se mărite cu el. „Da, cum să nu! Ricky Martin mi s-a părut super cool, mai ales când dansa! Cand eram mică, visam să mă mărit cu el! coral