Că politicienii din România au alte interese decât cele ale bunăstării poporului, știm cu toți. Că majoritatea lor fură ca în codru, nu mai este o necunoscută. Totuși, trebuie să fii extrem de prost ca să-ți trădezi poporul al cărui favorit desert este… coliva și a cărui fost conducător a fost împușcat în cap în ziua de Crăciun, în 1989.

Acum ani de zile, mai multe ONG-uri protestau împotriva exploatării de la Roșia Montană. La acea vreme se spunea că Soroș ar fi în spatele acestui lucru. Totuși, celebrul analist politic, H.D. Hartmann a făcut o dezvăluire de zile mari la BZI LIVE. Nici mai mult, nici mai puțin, în timp ce serviciile noastre de forță dorm liniștite, sau deranjează doar atunci când sunt ordine, Guvernul de la Budapesta a fost în spatele acelor prosteste. H.D. Harmann explică ce s-a întâmplat în realitate la acel moment:

” Hai să spune care este chestia. Chestia cu UDMR… sunt deja doi mari liberali din România. Serviciile de informații încearcă să dea acum vina pe Ungaria pentru viitorul eșec Schengen. Dintr-o dată s-au luat de faptul că UDMR nu a participat la Ziua Națională. E o regulă a lor impusă de Budapesta. Nimeni nu spune că UDMR este independent și suveran. Fiecare în UDMR aparține unei grupări din Budapesta. Drama este alta. Noi o știm. Vreau să spun un singur lucru, o ignorăm complet. Noi în SUA știam de influențe.

Noi știm Roșia Montană cine a montat. Noi știm cine a plătit civismul ecologist din România făcut de români la Roșia Montană. Eu am să povestesc un singur lucru. Și o să povestesc și ascultătorilor. Lucru pe care eu îl știu din experiența mea. Eu știu foarte multe din experiența mea. România trebuie să asculte. Ne trezim la Washington cu niște rapoarte de astea, șeful proiectului Roșia Montană vrea să îl vadă pe Șoroș. Domnule, bătea la toate ușile. Ăla fiind miliardar. Pe unde se ducea angaja lobiști și dorea să se întâlnească cu Șoroș.

De ce voia să se întâlnească cu Șoroș? Acum să nu vă imaginați că miliardarii sunt singuri pe lumea asta. Cu cât ești mai bogat cu atât ești mai bine prins. În unele cazuri, ori e soția, ori este copilul ori este amanta. Până la urmă, Șoroș primește mesajul printr-un mare rabin, Șoroș nefiind religios. Are loc întâlnirea. Miliardarul respectiv, care avea interesele la Roșia Montană îl întreabă: Domnule, ce ai împotrivă? Șoroș spune că nu are nimic împotrivă – ți-o spun pe sursă verificată.

În România urla toată lumea că Șoroș nu vrea: Domnule, eu mi-am vândut participațiile la proiectul tău. Dar du-te la Budapesta. Acesta spune cum să mă duc la Budapesta. Toată lumea spune că dumneata ești capul. Eu te sfătuiesc să te duci la Budapesta.

Ia acesta avionul, aterizează la Budapesta. Eu am urmărit și segmentul Budapesta. Ăla stă o lună de zile în Pesta, în vilele de lux din zona turcească, peste podul cu lanțuri. Se întâlnește cu șeful de cabinet al premierului ungar. Discuția este una halucinantă și durează câteva minute. Ăla îi spune: Cum crezi dumneata că am să lăsăm investiții în Transilvania?

Păi noi gândim în viitor. Nu și-a terminat cafeaua și a plecat. Miliardarul ăsta a rămas mut. Ce îi transmitea ungurul? Păi noi nu o să permitem extragerea de aur pentru că noi considerăm că Transilvania revine la Ungaria peste 50-100 de ani. Păi aurul ăla trebuie să vină la noi. Toată lupta ecologistă, trăiască pacea lumii, trăiască mama că vine și ucide valea, trăiască-ți familia, toată era politică de la Budapesta. Ceea ce este important de înțeles, și de ce am povestit eu chestia asta este pentru că, domnule, a căzut guvern, s-au luat de gât unii de alții, a fost scandalul cât casa în România. Ăla de la Budapesta stătea și râdea. Așa e și cu Schengenul de astăzi.” a explicat H.D. Harmann la BZI LIVE.

coral