Valentine’s Day este una dintre cele mai importante zile din an, în care este celebrată iubirea. Chiar dacă nu este o sărbătoare românească, ci una împrumutată, este foarte importantă și la noi in țară. Cu aceasta ocazie se ține cont de mai multe tradiții si obiceiuri interesante, pe care trebuie să le aflăm cu toții.

Traditii de Valentine’s day

Sărbătoarea de Valentine’s day a fost împrumutată de la americani, dar o mulțime de state țin cont de ea acum. În calendarul ortodox, ziua Sf. Valentin este, de fapt, pe data de 30 iulie, dar celebrăm si noi iubirea în luna Februarie. Astfel, este important să știm de ce tradiții și obiceiuri să ne legam și ce să facem pentru a ne fi bine.

La început, această zi era destinată doar cuplurilor, dar se pare că mulți țin să-și arate iubirea și față de familie, prieteni. Potrivit tradiţiei, în aceasta zi păsările îşi aleg partenerii, iar ziua de 14 februarie este denumita „ziua căsătoriei păsărilor”.

În plus, în funcție de ce pasare vede o fată, va afla cum va fi următorul ei iubit. Dacă vezi o mierlă, te vei căsători cu un preot, dacă vezi una galbenă, vei lua un om bogat, în timp ce una albastră sugerează un bărbat iubitor și vesel.

Conform unei tradiții foarte vechi, de ziua îndrăgostiților se trimit scrisori. Se scriu aici cele mai frumoase gânduri și se Ornează frumos. În plus, se pun acolo și petale de trandafiri roșii, care simbolizează iubirea, cele mai puternice sentimente.

Obiceiuri 14 Februarie

Se spune că pe 14 Februarie nu trebuie să ne certam cu partenerul de viață, să nu spunem vorbe urâte. În caz contrar, cuplul care se ceartă nu va mai reveni niciodată la sentimente mai bune și mereu va da peste astfel de tensiuni.

În această zi se oferă cadouri care mai de care mai speciale. În mare parte se dăruiesc flori, ciocolată şi bomboane din ciocolată sau bijuterii.

De asemenea, de ziua Sfântului Valentin, înainte de culcare, fetele îşi pun sub perna o floare de coada şoricelului . Prima persoana pe care o va vedea când va pleca de acasă va fi viitorul ei soţ. Tot în aceasta noapte, fetele nemăritate trebuie sa înconjoare biserica de 12 ori, pentru a-si visa ursitul.

  coral