Razie și flagrantla traficanții de droguri din Cluj și Turda, într-un amplu dosar instrumentat de către DIICOT. Procurorii au descoperit până și cocaină.

La data de 13 octombrie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca, împreună cu procurorii  D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Cluj, au pus în executare 6 mandate de percheziție domiciliară. 3 bărbați au fost reținuți, iar alte 41 de persoane au fost audiate în calitate de martori. La data de 13 octombrie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca au realizat o prindere în flagrant delict a unui bărbat, în municipiul Cluj-Napoca, asupra sa fiind descoperite aproximativ 13 grame de cocaină și un cântar de mare precizie.

Ulterior, au fost efectuate 6 percheziții domiciliare, în municipiile Cluj-Napoca și Turda, la locuințele unor persoane bănuite de savârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc, efectuarea de operațiuni cu substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive și deținerea de droguri de risc și de mare risc, fără drept, pentru consum propriu.

În urma percheziţiilor domiciliare, au fost descoperite şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 13 grame de cocaină, circa 20 de grame de 3CMC, șase telefoane mobile, o tabletă și aproximativ 29.000 de lei. Din cercetări a reieșit că activitatea infracțională ar fi fost derulată în perioada 2021 – prezent.

În urma administrării probatoriului, în cauză a fost dispusă reținerea pentru 24 de ore a trei bărbați, cu vârste cuprinse între 43 și 50 de ani, din municipiile Turda și Cluj-Napoca, ulterior fiind arestați preventiv. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române. La activități au participat jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj, Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca și Grupării de Jandarmi Mobile Târgu-Mureș, alături de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj.

coral