Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Cluj au dispus reţinerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 3 inculpaţi, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori, proxenetism şi operaţiuni cu substanţe susceptibile de a produce efecte psihoactive.

În cauză s-a reţinut faptul că, în perioada toamna 2020 – primăvara 2021, la diferite intervale de timp şi în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, inculpaţii au transportat şi adăpostit, pe raza municipiilor Arad şi Cluj-Napoca, mai multe persoane vătămate minore, în scopul exploatării acestora prin obligarea la practicarea prostituţiei, la stradă, cât şi în diferite apartamente închiriate în regim hotelier. Clienţii erau racolaţi prin intermediul unor anunţuri postate pe diferite site-uri de profil.

Totodată, unul dintre inculpaţi a comercializat către ceilalţi substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive, atât pentru consumul lor, cât şi al persoanelor vătămate.

La data de 18.03.2021, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Cluj împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Cluj au efectuat un număr de 11 percheziţii domiciliare, în urma cărora au fost ridicate 13 telefoane mobile, 22 de cartele SIM, 2 stick-uri de memorie, o cantitate de substanţă pulverulentă de culoare albă, suma de 3.300 de lei, precum şi mai multe înscrisuri cu valoare probatorie.

În cursul zilei de astăzi, cei 3 inculpaţi vor fi prezentaţi Tribunalului Cluj cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul SCCO Satu Mare şi SCCO Arad şi al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Cluj şi IJJ Satu Mare.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale şi UTAI Cluj-Napoca.

coral