Tragedia infinită a familiei Bertino, din provincia Bergamo, regiunea Lombardia (nordul Italiei): în decurs de 20 de zile au murit mama, tatăl și fiul, ultimul în vârstă de 53 de ani.

O istorie teribilă ne este adusă la cunoștință de Brescia Today, care dezvăluie drama unei familii din Bergamo, epicentrul epidemiei de coronavirus din nordul Italiei. Este vorba despre nenorocirea abătută asupra familiei Bertino, care a pierdut trei membri în decurs de trei săptămâni.

Ultimul care a căzut victimă a teribilului virus a fost fiul, Sergio, inginer de 53 de ani, sănătos, fără alte patologii. Era însurat cu Marina și aveau împreună doi copii tineri, Marco și Giulia. Istoria este spusă de verișoara sa, Lia Scotti, într-o scrisoare trimisă cotidianului L’Eco di Bergamo.

Prima victimă a familiei a fost mama, Colomba Scotti, moartă în seara zilei de vineri 13 martie.

În dimineața zilei următoare a fost rândul tatălui, Franco, soțul Colombei.

Și chiar în timp ce plângea dispariția părinților săi, a început bătălia fiului Sergio cu teribilul virus, la Spitalul „Papa Giovanni” din Bergamo. Apoi, starea lui de sănătate s-a agravat, fiind nevoie să fie transferat la Milano, în secția de terapie intensivă, unde a murit singur, departe de familia sa, sâmbătă, 4 aprilie.

În capitala provinciei Bergamo, deja înmărmurită de vederea camioanelor militare care purtau spre alte regiuni trupurile celor morți – pentru a fi incinerate -, istoria familiei Bertino a aruncat un alt văl negru peste un an 2020 deja funebru.

Sergio era foarte cunoscut în Bergamo grație marii sale pasiuni pentru fotografie. Mereu prezent cu camera de luat vederi la mai toate evenimentele din oraș, era la fel de apreciat și pentru apropierea de jazz, fiind înscris la Școala de Muzică. În afara pasiunilor sale, lucra de peste 20 de ani pentru grupul Tenaris, proiectând stingătoare de incendii în zona industrială din Sabbio Bergamasco. A lăsat în urmă o soție și doi copii care și-au pierdut eroul, persoana care le aducea liniștea și siguranța.

coral