Tragedie în județul Dolj. Un copil a încetat din viață localitatea Cleanov, în pofida tuturor eforturilor de resuscitare. La fața locului s-a deplasat, de urgență, o ambulanță SAJ de la cea mai apropiată unitate medical – Spitalul Brabova.

Atunci când au ajuns la fața locului, medicii au găsit copilul în stop cardio-respirator. Au fost declanșate manevrele de resuscitare, fiind chemată pentru a oferi sprijin medical și o ambulanță SMURD cu medic. Manevrele de resuscitare au fost continute, însă medicii s-au declarat neputincioși, iar viața copilului nu a mai putut fi salvată.

Copilul care a murit avea vârsta de 3 ani, iar cel care a sunat la numărul de urgenșță a fost chiar tatăl său. Din primele informații a rezultat că respectivul copil era bolnav, iar el fusese tratat, acasă, de părinți. Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, tatăl micuțului a chemat ambulanța când a văzut că cel mic se simte rău.

„Un bărbat de 24 de ani a solicitat ambulanta pentru faptul că fiul său, în vârsta de 3 ani, se simțea rău. Din nefericire, cel mic a decedat.
În cauză se efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor producerii evenimentului. Din primele date nu ar părea să fie urme de violență, însă în urma cercetărilor se va stabili cu exactitate cauza decesului”, a declarat reprezentantul IPJ Dolj, Cosmin Grădinaru.

coral