Liderul PMP, fostul presedinte Traian Basescu, cere demisia ministrului de externe, Teodor Melescanu, dupa problemele mari de organizare care s-au inregistrat in votul din diaspora.

Oamenii au stat la coada chiar si sapte ore pentru a vota la alegerile europarlamentare 2019 si referendumul pe justitie, iar in unele sectii s-au terminat deja buletinele de vot.

„Demisia Melescanu! Nu este nimic altceva decat un birocrat TICALOS care batjocoreste cu buna stiinta romanii din diaspora

„Demisia Melescanu ! Toata campania am evitat sa folosesc expresii tari, dar acum nu am nici o ezitare sa spun ca ministrul de externe al Romaniei, domnul Teodor Melescanu, nu este nimic altceva decat un birocrat TICALOS care batjocoreste cu buna stiinta romanii din diaspora, condamnati la umilinta pentru a-si putea exercita dreptul la vot”, a scris Basescu pe Facebook.

Traian Basescu a amintit si de alegerile prezidentiale din 2014

Liderul PMP aminteste ca „este acelasi ministru de externe care a batjocorit diaspora la alegerile prezidentiale din 2014, a vazut ce inseamna proasta distribuire a sectiilor de votare, iar azi este evident ca a organizat deliberat aceeasi bataie de joc la adresa romanilor care muncesc in strainatate”.

„Demisia Melescanu!”, incheie Basescu.

Biroul Electoral Central (BEC) a respins solicitarile de prelungire a programului de vot dupa ora 21.00 in diaspora, in conditiile in care mii de romani stau la cozi la mai multe sectii de votare din tarile europene.

coral