News Flash:

Traian Băsescu trebuie să evacueze vila RAAPPS în 60 de zile, deși o decizie a CCR îi apără drepturile

29 Martie 2022
862 Vizualizari | 0 Comentarii
Traian Basescu va trebui sa paraeaca vila in care statea pe gratis

Problemele se țin lanț de Traian Băsescu! Fostul președinte și familia sa trebuie să părăsească vila RAAPPS din strada Gogol după decizia ÎCCJ. Traian Băsescu are la dispoziție 60 de zile.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis săptămâna trecută că Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea comunistă. Decizia este definitivă.

Fostul președinte a refuzat să comenteze sentința, dar a precizat că va merge la CEDO.

Se pare că juriștii RA-APPS mai trebuie să pună mâna pe carte înainte de a se repezi cu comunicate în spațiul public. Există opinia avocatei Elenina Nicuț, specializată în a învinge CCR în instanță, conform căreia, Băsescu nu pierde drepturile de ex-președinte. „Petrov” a colaborat cu Securitatea, a decis Înalta Curte de Casație și Justiție, dar Traian Băsescu nu pierde drepturile cuvenite unui fost șef de stat. Cel puțin în interpretarea avocatei Elenina Nicuț.

Potrivit unei postări pe Facebook a acesteia, două ar fi argumentele în favoarea acestei teze.

„Ref la consecintele juridice ale hotararii definitive prin care lui Basescu i s a constatat calitatea de colaborator al securitatii:

1. Nu, nu va pierde drepturile prevazute de L. 406/2001, astfel cum a fost modificata in 2021.

E vorba despre aplicarea in timp a legii civile, despre care povesteste pe larg Inalta intr o decizie din 2019 privind pensiile magistratilor condamnati pentru coruptie etc.

In plus, in materia CNSAS, justitia este una non retributiva, in sensul ca nu stabileste vinovatii, pedepse, interdictii, ci doar o calitate.

2. Nu, nu va fi anchetat penal pentru fals in declaratii.

Asta pentru ca falsul in declaratii presupune ca declaratia sa produca prin chiar continutul ei consecinte juridice. Or, in legislatia privind alegerile de orice fel, nu exista nicio interdictie de a candida pentru fosti colaboratori ai securitatii.

In al doilea rand, formularul tip al declaratiei in cauza face referire la calitatea de lucrator/colaborator al securitatii in sensul definitiei legale. Or, aceasta calitate se stabileste doar de catre instanta.”

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

Galerie Foto

Screenshot_2022_03_29_at_07.10_.21_.png
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1361 (s) | 22 queries | Mysql time :0.037211 (s)