Traian Onuc, acuzat de zeci de persoane de înșelăciune, a scăpat de control judiciar. Acesta a contestat de nenumărate ori măsura controlului judiciar, iar în 14 ianuarie, Curtea de Apel Cluj i-a admis cererea.

”Admite contestaţia declarată de inculpatul Onuc Traian împotriva încheierii penale nr. 194 din data de 23 decembrie 2019 a Tribunalului Cluj pe care o desfiinţează în totalitate şi pronunţând o nouă hotărâre: Revocă măsura controlului judiciar luată şi menţinută faţă de inculpatul Onuc Traian (fost Floarea Ianson Traian). Stabileşte suma de 313 lei onorariu apărător din oficiu ce se va avansa din FMJ în favoarea Baroului de avocaţi Cluj. Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 14 ianuarie 2020.
Document: Hotarâre  7/2020  14.01.2020”, se arată în soluția pe scurt a Curții de Apel Cluj.

Traian Onuc (fost Floarea Ianson) este acuzat de peste 100 de persoane pentru înşelăciune, pe rolul instanţelor de judecată fiind două procese împotriva acestuia, unul în care este trimis în judecată, iar în altul este cercetat. După ce le-a vândut oamenilor iluzii cu zeci de mii de euro, Onuc construieşte încă un bloc ilegal, cu toate că se afla până de curând sub control judiciar, fiindu-i interzis să construiască sau să vândă apartamente.

Anul trecut Traian Onuc a depus o cerere pentru a i se da voie să plece în Germania, dar instanța a refuzat să îi aprobe cererea.

coral