News Flash:

Trei cetateni straini au fost expulzati de la inceputul anului la Cluj. Vezi cati si-au dorit sa ramana in Romania

6 Iulie 2015
1034 Vizualizari | 2 Comentarii
BZC Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.8721 RON (-0.0014)
USD: 4.0434 RON (-0.0441)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Serviciul pentru Imigrari al judetului Cluj si-a evaluat activitatea desfasurata in primul semestru al anului 2015. Potrivit unui raport, la data de 30 iunie 2015, in evidentele Serviciului pentru Imigrari al Judetului Cluj se aflau 6284 cetateni Non-UE si cetateni ai statelor membre ale Uniunii Europene, Spatiului Economic European si Confederatiei Elvetiene, proveniti din 113 tari ale lumii, 599 dintre acestia fiind inregistrati in primele sase luni. Cei mai multi cetateni straini aflati in judetul Cluj provin din: Franta (895), Italia (694), Germania (482),  Republica Moldova (470) si Tunisia (299).

In ceea ce priveste admisia in Romania, in perioada de referinta au fost depuse spre avizare un numar de 74 de invitatii, dintre care 54 au fost aprobate, 10 fiind respinse, celelalte ramanand in curs de solutionare.
De asemenea, au fost primite 22 cereri pentru emiterea avizelor de munca, pentru cetateni straini angajati sau detasati, fiind eliberate 17 avize de munca, 5 solicitari fiind respinse.

In aceeasi perioada au fost primite 957 cereri prin care s-a solicitat prelungirea dreptului de sedere temporara sau permanenta, inregistrarea rezidentei temporare sau aprobarea rezidentei permanente in Romania, schimbarea resedintei, dintre care  507 au fost depuse de cetateni ai statelor terte si 450 de cetateni ai spatiului UE si SEE si au fost emise 982 documente care atesta rezidenta pe teritoriul Romaniei (diferenta reiesind din cererile depuse in cursul lunii decembrie 2014).

Totodata, a fost revocat dreptul de sedere pentru 28 de cetateni din state terte, care nu mai indeplineau conditiile care au stat la baza eliberarii documentelor de rezidenta.

In ceea ce priveste activitatea de prevenire si combatere a sederii ilegale a strainilor pe teritoriul Romaniei, a muncii nedeclarate, in semestrul I 2015, politistii Serviciului pentru Imigrari al judetului Cluj au depistat, cu sedere ilegala in Romania, un numar de 50 de cetateni straini, dintre care pentru 13 a fost reglementat  dreptul de sedere, ceilalti 37 fiind indepartati de pe teritoriul Romaniei prin emiterea de decizii de returnare, in 5 cazuri dispunandu-se si masura interzicerii intrarii in Romania pentru perioade cuprinse intre 3 luni si 2 ani. Totodata, acestia au fost sanctionati contraventional, fiind aplicate amenzi in valoare totala de 51.800 lei si 17 avertismente.

Deasemenea, doi cetateni straini au fost escortati in vederea returnarii de pe teritoriul tarii noastre pana la frontiera, iar un cetatean a fost luat in custodie publica in vederea returnarii. In cele trei cazuri s-a dispus si masura interzicerii intrarii in Romania, pentru perioade cuprinse intre 6 luni si 5 ani.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

imigrari cluj cetateni non-ue frontiera custodie publica
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2020 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1688 (s) | 22 queries | Mysql time :0.052092 (s)