Trei minori din Reșița, cu vârste de 17, 16 și 12 ani sunt acuzați că au bătut și apoi au ars de viu un bărbat de 29 de ani. Corpul carbonizat al bărbatului a fost descoperit pe o stradă din oraș. Minorii de 16 și 17 ani au fost reținuți sub acuzația de omor calificat, cu propunerea de arestare preventivă, pentru 30 de zile, conform unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin.

„La data de 15.06.2020, în jurul orelor 04,00, la un sălaş aflat pe strada Albăstrelelor, din municipiul Reşiţa, sălăş aparţinând numitului C. C. A., a fost găsit cadavrul incinerat al numitului V. M.”, se arată în comunicatul Parchetului.

Inițial, conform unui comunicat din 15 iunie, procurorii s-au sesizat din oficiu, după ce au constatat că „în noaptea 14-15.06.2020, în urma unor discuţii contradictorii între 5 persoane de sex bărbătesc ce au avut loc într-o locaţie din municipiul Reşiţa, a izbucnit un conflict spontan, în urma căruia un bărbat în vârstă de 29 ani a fost agresat fizic, apoi transportat la un sălaş, în care a izbucnit un incendiu”.

„S-a stabilit faptul că persoana vătămată a fost bătută iniţial la adresa din municipiul Reşiţa, str. Căminelor, jud. Caraş-Severin, de către numiţii D. K. M.(17 ani) şi C. A. R.(16 ani)”, se arată în comunicatul procurorilor.

Bărbatul a fost apoi transportat pe malul Bârzavei, unde a fost agresat ulterior de aceleaşi persoane. Bărbatul, intrat într-o stare de semi-conștiență.  a fost transportat în decursul aceleiaşi nopţi, de către cei doi agresori minori, cu vârste de 16 și 17 ani, ajutați și de un copil în vârstă de 12 ani, „la sălașul situat în spatele blocului cu nr. 1 de pe strada Albăstrelelor din municipiului Reşiţa, unde a fost din nou agresat fizic, iar ulterior, cât încă victima se afla în viaţă, a fost incendiată, rezultând decesul victimei”.