Trei medici din Cluj-Napoca, doi de la Clinica de Boli Infecțioase și unul de la Institutul Inimii, au revenit de la schi, din Elveția, a doua zi după ce în țara cantoanelor s-a decretat zonă galbenă, având peste 1000 de bolnavi de coronavirus. 

Profitând că ei au venit acasă în 12 martie, iar Elveția a intrat în 13 în zonă care presupune izolarea, cei trei medici s-au dus relaxați la locul de muncă, fără să le pese de colegi și fără a se pune singuri în auto-izolare la domiciliu, scrie actualdecluj.ro. 

Cei trei au fost în zona Zermatt, de la granița Elveției cu Italia aflată în zona roșie în carantină.

În 13 martie, guvernul elvețian a închis toate școlile, barurile și evenimentele.

Colegii celor trei au aflat indirect că aceștia s-au întors din Elveția și au început să facă presiuni pentru a fi trimiși acasă. Cel de la Institutul Inimii a fost trimis în auto-izolare, dar numai după ce s-a dus la muncă.

Cei trei sunt doctorii Cristina Dobre, medic oftalmolog, Irina Vasu, medic ORL și membru în Corpul de Control la Colegiul Medicilor Cluj, ambele lucrând la Ambulatorul Integrat al Clinicii de Boli Infecțioase de pe Calea Moților, adică angajate ale Spitalului de Boli Infecțioase, și cardiologul Alexandru Hagău de la Institutul Inimii.

Cele două doctorițe lucrează în continuare la Ambulatorul Integrat al Clinicii de Boli Infecțioase de pe Calea Moților, a mai scris actualdecluj.ro.

coral