Răsturnare de situație în cazul studentei criminale de la Medicină. Carmen Șatran rămâne în închisoare, chiar dacă eliberarea ei condiționată urma să aibă loc în curând. Tribunalul Cluj a respins decizia Judecătoriei Gherla.

Decizia de eliberare a fost respinsă de Tribunalul Cluj

Era la un pas de eliberare, dar decizia Tribunalului Cluj i-a dat planurile peste cap studentei criminale de la Medicină. Carmen Șatran, tânăra condamnată la 19 ani şi opt luni de închisoare pentru crima de la Medicină din Timişoara, rămâne în arest.

Judecătoria Gherla a decis, în primă instanţă, eliberarea condiționată a tinerei, dar judecătorii Tribunalului Cluj au admis contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Gherla împotriva deciziei. Implicit, hotărârea include menținerea măsurii de arest.

„Admite contestaţia formulată de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Gherla împotriva sentinţei penale nr. 267/14.03.2022 a Judecătoriei Gherla, pe care o desfiinţează integral şi rejudecând: Respinge, ca nefondată, propunerea Comisiei pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate din cadrul Penitenciarului Gherla de liberare condiţionată a condamnatei S.C., aflată în Penitenciar Gherla”, a decis Tribunalul Cluj.

În cadrul sentinţei pronunţate miercuri 27 aprilie 2022 se arată că o nouă cerere de eliberare condiţionată a lui Carmen Şatran poate fi depusă după data de 1 iulie 2022.

Cum a motivat decizia de eliberare Judecătoria Gherla

Drept motivație în ceea ce privește decizia de eliberare condiționată a tinerei Carmen Şatran (fostă Bejan), judecătorul instanței de la Gherla a spus că fosta studentă „nu a fost sancţionată disciplinar, a participat la muncă şi s-a achitat de sarcinile primite”.

„A avut o comportare regulamentară şi a dat dovezi temeinice de îndreptare. A fost receptivă la activităţile cultural-educative, participând la 334 de programe sau activităţi şi s-a încadrat în program. Pentru rezultate bune a fost recompensată de 68 de ori. Faţă de personalul din penitenciar şi faţǎ de colegi a manifestat respect”, se mai arată în sentinţa Judecătoriei Gherla, desfiinţată de Tribunalul Cluj.

coral