News Flash:

Tribunalul Comercial a respins cererea de intrare în insolventa a combinatului Somes SA Dej

23 Ianuarie 2013
1529 Vizualizari | 0 Comentarii
Tribunalul Comercial a respins, pentru a treia oara, cererea de intrare în insolvenţa a combinatului Somes SA Dej. Datoriile fabricii de celuloza si hartie depasesc suma de 100 de milioane de lei.

Conducerea Somes SA a mai formulat doua cereri de declansare a procedurii insolvenţei, una în 7 decembrie si alta în 17 decembrie 2012. Ambele solicitari au fost respinse de Tribunalul Comercial, motivul fiind lipsa unei hotarari a Adunarii Generale a Acţionarilor (AGA) prin care societatea sa faca dovada ca decizia de cerere a intrarii în insolvenţa a fost luata de comun acord.

„Fiind o societate comerciala pe acţiuni, intenţia debitoarei de a fi supusa procedurii insolvenţei (avand în vedere consecinţele unei nereusite a reorganizarii societaţii comerciale) nu poate fi luata la nivel societar decat printr-o hotarare a adunarii generale a acţionarilor, nefiind vorba despre o operaţiune necesara pentru aducerea la îndeplinire a obiectului de activitate al societaţii ce cade în competenţa administratorului/consiliului de administraţie", se arata în motivarea Tribunalului Comercial Cluj, la respingerea primei cereri.

Cerinţa unei hotarari AGA vine ca o masura de siguranţa pentru societate, nefiind vorba de o condiţie stipulata de lege.

A treia cerere a conducerii combinatului din Dej a fost înregistrata la Tribunalul Comercial în 16 ianuarie 2013, fiind respinsa la începutul acetsei saptamani.

SC Somes SA are ca acţionar majoritar o alta societate controlata de omul de afaceri Stefan Vuza, SC A1 Impex SRL Cluj-Napoca, ce deţine 62,6% din acţiunile combinatului de hartie si celuloza din Dej.

Peste 24% din acţiuni sunte deţinute de alte persoane, iar restul de 13,1% sunt ale SIF Banat Crisana SA.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

somes sa tribunalul comercial aga stefan vuza
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2020 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0959 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014823 (s)