News Flash:

Trist: Elevii din Jucu abandonează școala pentru a se angaja din lipsa banilor

6 Decembrie 2022
574 Vizualizari | 0 Comentarii
Elevii din Jucu abandoneaza scoala

Mulți dintre elevi nu au suficiente resurse materiale și încep să lucreze în diferite companii. Apare abandonul școlar, deoarece nu mai fac față să vină și la școală, să vină și la practică, în spate mai lucrează încă 6 ore, arată Andrei Mercea, coordonatorul școlii duale de la Jucu, județul Cluj, citat de edupedu.ro.

”Am avut un elev care, spre exemplu, făcea naveta, venea la noi la fabrică, după care de la noi, de la fabrică, fugea rapid la un hypermarket și programul lui era de la 6 dimineața și până undeva la 11 seara, cam așa”, a declarat Andrei Mercea, coordonatorul Școlii Duale Bosch din Jucu, în cadrul unei dezbateri organizate de Comisia pentru omului, egalitate de șanse, culte şi minorităţi din Senat, arată monitorulcj.ro

Acesta a vorbit despre faptul că elevii sunt nevoiți să lucreze pentru a se putea susține, ceea ce duce la abandonul școlar: 

”Mulți dintre ei poate au nevoie să se susțină pe parcursul anului școlar, deoarece nu au suficiente resurse materiale și atunci încep să lucreze în diferite companii sau din zona retail. Și aici apare abandonul școlar, deoarece nu mai fac față să vină și la școală, să vină și la practică, în spate mai lucrează încă 6 ore. (…)

Deseori, abandonează școala, deoarece școala nu-i produce absolut nimic, ca un câștig pe termen scurt, și el se gândește doar la câștigul pe termen scurt, are nevoie de mâncare, are nevoie să-și plătească o chirie, are nevoie de haine și atunci abandonează școala și merge mai departe să lucreze în domeniul respectiv. Din păcate, avem anual aceste situații”, susține Andrei Mercea, coordonatorul școlii duale din Jucu, Cluj

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

elevi jucu abandon scolar
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1072 (s) | 33 queries | Mysql time :0.053888 (s)