Clujul s-a umplut de trotinete Bolt, dar sunt folosite pentru divertisment, nu pentru transport rapid dintr-un punct în altul al orașului. La orice oră pot fi văzuți puști, câte doi pe o trotinetă, punându-și viața în pericol pe drumurile Clujului. 

”Doi copii/adolescenți erau să intre în mine cu trotinetele Bolt, de pe trotuar în mașină, pe stradă. Noaptea luminează de zici că-ți vine unu cu faza lungă din față. Merg în zig-zag câte doi, se râd, se distrează. Dar unii se duc cu 30-40 la oră pe drum pe contrasens. Sau pe pistele de biciclete. Sau pe trotuare. Atenție sporită!

Mai lipsesc skateboard-urile pentru minorii cu vârsta între 3 și 12 ani și rolele autonome pentru categoria 12-16 ani care să meargă cu 70 la oră, să îți dea blițuri cu o lanternă inteligentă că mergi prea încet cu mașina”, a relatat jurnalistul Cătălin Suciu.

Alți clujeni atrag și ei atenția că situația este tot mai critică:

”Am pățit-o și eu ieri. Mergeau pe trotuar, apoi mi-au tăiat calea, traversând în viteză strada pe care eram cu mașina. Tocmai pornisem mașina să plec. A fost chestie de secunde. E foarte periculos!”.

”Excelenta ideea cu trotinetele Catalin Suciu. Te temi sa mai iesi din casa si in parc nu mai ai ce cauta. Eu zic sa se puna si motociclete la liber. Sa le ia oricine e mort de beat sau orice copil vrea sa se dea pe strada ca aia din filme. Ce legislatie? Ce permis? Ce sunt alea? Te simti prost ca ai facut scoala de sofer. “E libertate acum. Mergi pe unde vrei. Toti avem drepturi”. Poate vine unul cu vreo initiativa sa lase si arme la liber pe strada. Sa le vezi asa ca trotinetele. 60 de bani pe minut”.

 

Sursa:stiridecluj.ro

coral