Soldații ruși blocați în convoiul de 40 de mile de vehicule blindate din jurul Kievului ar putea îngheța până la moarte în tancurile lor săptămâna aceasta, deoarece temperaturile vor scădea semnificativ. Temperaturile vor scădea la -10C la mijlocul săptămânii în jurul Kievului și Harkovului, și vor scădea la până la -20C dacă se ia în considerare răcirea vântului.

Trupele ruse riscă să înghețe în tancuri

Trupele ruse au rămas blocate la aproximativ 20 de mile de Kiev de zile întregi din cauza unor probleme mecanice, probleme de alimentare cu combustibil și rezistență ucraineană. Condițiile de îngheț ar face o situație foarte dificilă pentru acești invadatori.

Fostul maior al armatei britanice, Kevin Price, a numit aceste tancuri „congelatoare de 40 de tone”, spunând că condițiile sumbre vor distruge moralul trupelor.

Glen Grant, expert senior în apărare la Baltic Security Foundation, a mai spus, pentru Newsweek, că un rezervor „este doar un frigider noaptea dacă nu porniți motorul. Nu poți să stai și să aștepți pentru că dacă ești în vehicul, aștepți să fii ucis. Nu sunt proști”.

Grant a spus că mulți soldați ruși ar putea fi forțați să renunțe la luptă pentru a evita moartea înghețată dacă convoiul nu se mișcă din nou.

A venit în momentul în care a fost declarată o alertă aeriană în și în jurul Kievului, la primele ore ale dimineții de miercuri, unde locuitorii din capitala asediată a Ucrainei au fost îndemnați să ajungă la adăposturile antibombe cât mai repede posibil.

„Regiunea Kiev, alertă aeriană. Amenințarea unui atac cu rachetă. Toată lumea imediat la adăposturi”, a declarat șeful administrației regionale, Oleksiy Kuleba, pe Telegram.

La aproape două săptămâni de la invazie, trupele ruse au avansat puternic de-a lungul coastei Ucrainei. Orașul Mariupol, care se află la Marea Azov, este înconjurat acum de soldați ruși de zile întregi și o criză umanitară se desfășoară în orașul încercuit de 430.000 de locuitori.

Zile întregi, în timp ce forțele Moscovei asediau orașele ucrainene, încercările de a crea coridoare pentru evacuarea în siguranță a civililor s-au poticnit pe fondul luptei continue.

În toată țara, se crede că mii de oameni au fost uciși, atât civili, cât și soldați, în aproape două săptămâni de lupte. Forțele ruse și-au văzut avansurile oprite în anumite zone, inclusiv în jurul Kievului, capitala Ucrainei, de o rezistență mai crâncenă decât se aștepta din partea ucrainenilor. coral