News Flash:

Tudor Stefanie isi prezinta activitatea pe 2015. Vezi care sunt marile realizari ale administratiei publice locale turdene si ce proiecte vor fi derulate anul viitor

5 Ianuarie 2016
2610 Vizualizari | 2 Comentarii
BZC Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.9261 RON (+0.0018)
USD: 4.0937 RON (-0.0183)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Turda 1
Sfarsitul unui an calendaristic pune majoritatea administratiilor publice din judet in fata unor noi provocari, iar Turda nu face exceptie. Reprezentata prin Tudor Stefanie, in calitatea de primar, municipalitatea turdeana ne-a  expus principalele obiective indeplinite in cursul anului 2015, accentuand asupra proiectelor aferente anului 2016 care tocmai sta sa inceapa.

"Ceea ce am intreprins in decursul anului 2015 este vizibil. Ne-am indreptat atentia spre comunitatea turdeana, spre cetatean si nevoile acestuia, am procedat la reabilitarile si modernizarile strazilor de pe raza municipiului si, mai cu seama, am insistat pe promovarea Turzii sub bine cunoscutul slogan >!

Am crezut ca orasul are potential turistic imens si ne-am dorit sa atragem aici cat mai multi turisti. Prin intermediul frumusetilor Salinei de la Turda, printr-o administrare si conducere demna de lauda pentru munca depusa si performantele realizate, am reusit acest lucru.

Performanta manageriala s-a dovedit a fi una de bun augur pentru mina din subteran, intrucat, fata de anii precedenti, inca din luna Octombrie, Salina Turda a fost vizitata de 500.000 turisti. Ca sa nu mai discutam de numarul turistilor straini care poposesc la Turda pentru vizita ori tratament salin, ori de reusitele de a fi mentionata printre cele mai frumoase locuri din lume de catre publicatii internationale precum Business Insider ori Dailymail Online.

In luna August, cu cateva zile inainte de cea de-a XV-a editie a Zilelor Municipiului Turda, am lansat aplicatia TREKS TURDA. Am gandit acest proiect din dorinta de a pune in valoare  obiectivele de atractie ale orasului, ajutand totodata mediul de afaceri, agentii economici si intreprinzatorii locali sa se dezvolte - prin promovarea gratuita oferita.

Bucuria lansarii a fost cu atat mai mare cu cat, ulterior, la data de 22 octombrie 2015, la cel mai important eveniment al anului din administratia publica locala si centrala din Romania - Gala Premiilor de Excelenta in Administratie.ro caci despre aceasta discutam, proiectul Treks Turda a primit "Premiul de excelenta pentru cele mai importante proiecte de investitii in turism".

Aprecierea la nivel national si premiul la cea de-a XI-a editie a Galei amintite, semnifica onoarea cu care am reprezentat Municipiul Turda, iar multumirea a fost cu atat mai mare cu cat doar administratia locala din Turda a fost premiata din intreg judetul Cluj, distinctiile fiind acordate pentru eforturile realizate in dezvoltarea sistemului administrativ din Romania si pentru initiativele pozitive ale specialistilor din adminitratie.

Pe de alta parte, ne-am dorit sa oferim locuitorilor turdeni un oras mai curat preocupandu-ne in acest sens de spatiile verzi, de parcuri, de zona strazii Agriculturii precum si de zona Malului Ariesului.

Raportat la latura sociala prin intermediul Serviciului Public de Asistenta Sociala Turda si a Centrelor sociale aflate in activitate am inteles sa venim in sprijinul locuitorilor aflati in situatii adeseori critice, oferindu-le sprijinul de care au avut nevoie.

Astfel, Centrul social de urgenta pentru persoane fara adapost, Centrul de consiliere si adapost pentru femei si copii victime ale violentei domestice, Locuinta protejata pentru persoane cu usoare dizabilitati psihice, Centrul comunitar de igiena si sanatate publica Turda, Centru de zi si de ingrijiri la domiciliu pentru persoane varstnice, Cantina de ajutor social, prin munca personalului angajat au oferit servicii diverse, de la gazduirea in centre, consilerea psihologica, asistenta medicala primara, sedinte de grup cu beneficiarii, consiliere in vederea identificarii problemelor si solutionarea lor impreuna cu beneficiarii, activitati artistice si alte asemenea.

 

In ceea ce priveste finantarea europeana, in decursul anului 2015, situatia proiectelor pe finantari externe a vizat:

receptia finala a lucrarilor de reabilitare infrastructura de transport din cadrul proiectului Dezvoltarea infrastructurii de turism balnear pentru sporirea atractivitatii Regiunii Nord-Vest (Turda-Sangeorz Bai). Domeniul major de interventie fiind creearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale si cresterea calitatii serviciilor turistice;

finalizarea proiectului Managementul sitului Natura 2000 Saraturile - Ocna Veche. Domeniul major de interventie fiind dezvoltarea infrastructurii si a planurilor de management pentru protejarea biodiversitatii si retelei Natura 2000.

semnarea contractului de finantare si implementarea proiectului Masuri integrate pentru reabilitarea prudenta si revitalizarea economica a centrului istoric al Municipiului Turda - proiect finantat prin Mecanismul Financiar avand o perioada de implementare din martie 2015 pana in aprilie 2016;

Pentru anul 2016 ne propunem sa realizam proiecte care vor avea la baza fonduri europene, prin intermediul studiilor de fezabilitate si in masura deschiderii liniilor de finantare vizam abordarea regenerarii urbane a spatiului istoric a Municipiului Turda, mizand pe urmatoarele subproiete: <>; <>; <>; <>; <>; <

<> constituie o provocare constanta. In cursul lunii decembrie 2015 au inceput lucrarile de reabilitare acestea continuand si in anul 2016. De asemenea, continuam in anul 2016 si lucrarile de <>.

Tot la acest capitol vom pune accent pe eficientizarea energetica a infrastructurii educationale preuniversitare, infrastructurii de sanatate si a imobilelor apartinand Municipiului Turda, avand un plan integrat de dezvoltare durabila si valorificare a resurselor naturale in Baile Turda.

De asemenea, in anul 2016 prioritizam obtinerea finantarilor prin programul "Cooperare Transnationala Dunarea", pe un sistem pentru realizarea Planului de mobilitate urbana pentru arealul CUA, care va permite accesarea finantarilor privind infrastructrura rutiera, precum si pe un parteneriat international, aplicant principal fiind Municipalitatea Hodmezovasarhely.

Obiectivele de investitii cu finantare din bugetul local si prin programe de stat ori guvernamentale vizeaza: reabilitarea si modernizare strazilor din Municipiul Turda prin Programul National de Dezvoltare Locala. Ne propunem continuarea modernizarii strazilor din Municipiul Turda cu prioritate a arterelor ce constituie rute ocolitoare in vederea descongestionarii traficului pe arterele principale. Extinderea si reamenajare Parcului Zoologic si de agrement Turda(termenul de finalizare a investitiei conform ultimului act aditional al conventiei de finantare este luna decembrie 2016). Reabilitarea Pavilionului central la Spitalul Municipal Turda inclusiv recompartimentare, extinderea retelei electrice pentru consum general si iluminat public, reparatii capitale si reabilitari la retelele de apa si canalizare inclusiv retele de utilitati in Parcul Obeliscului(executia acestor lucrari trebuie corelata cu etapa a II-a din proiectul gestionat de Compania de Apa Aries S.A.), finalizarea Blocului O1, Piata Romana nr.15, Municipiul Turda(la aceasta data imobilul este executat la stadiul de structura de rezistenta, fara inchideri si compartimentari si fara tamplarie exterioara si interioara. Imobilul este in proprietate publica, iar 9 apartamente sunt atribuite Ministerului de Interne care a finantat o parte din lucrare inainte de anii 1990), sala de sport cu 2000 locuri - complex sportiv multifunctional, str. Stadionului F.N., sala de sport cu 150 locuri la Scoala "Horea, Closca si Crisan" si extinderea sistemului de monitorizare a traficului si zone de interes public din Municipiul Turda sunt alte proiecte vizate in anul 2016.

Autoritatea publica locala are intentia promovarii si implementari, daca se pot identifica unele programe de finantare adecvata, a proiectului: "TURDA ARIES 2010".

Dezvoltarea Statiunii Turistice TURDA - DURGAU cuprinzand extinderea pavilionului de acces in Salina Turda, un complex de turism si agrement "Floare de Sare" (realizarea unui hotel de 4* - prin reconversia minei Anton), Parc recreativ, Complex de sanatate Salina.

PROIECT ECO-ARIES vizand un Complex hotelier cu spatii de agrement, Hidrocentrala de mica capacitate, Dezvoltarea turismului in Cheile Turzii si Cheile Turenului.

Administratia publica locala analizeaza posibilitatea initierii unui parteneriat public - privat in vederea promovarii in etape a investitiilor. Consideram ca pentru obiectivul Calea Mocanitei pot fi identificate surse de la bugetul de stat, obiectivul fiind de interes zonal.

In privinta serviciilor de asistenta sociala, pentru anul 2016 sunt vizate urmatoarele: intocmirea Hartii Nevoilor Sociale la nivel de municipiu - proiect care va fi realizat in colaborare cu UBB CLUJ - NAPOCA, avand scopul de a da o imagine clara asupra modului in care administratia locala a dezvoltat serviciile sociale comparative cu nevoia comunitatii.

Infiintarea a trei ateliere protejate pentru olarit, tesatorie si croitorie, in parteneriat cu Asociatia Handicapatilor neuromotori din Turda "Oameni pentru oameni".

Un alt proiect are ca obiectiv facilitarea accesului pe piata muncii a persoanelor cu dizabilitati fizice si crearea a 11 locuri de munca pentru persoane cu dizabilitati, care le vor ajuta sa se integreze sau reintegreze pe piata muncii. Grupul tinta va fi alcatuit din 30 adulti cu dizabilitati fizice, neinclusi intr-o forma de pregatire profesionala, din municipiul Turda si zonele invecinate: Campia Turzii, Mihai Viteazul, Viisoara, Ceanu Mare.

Infiintarea unui centru TIP RESPIRO pentru persoanele cu dizabilitati neuro-motorii, cu capacitate de 10 locuri si cazare pe timp de o luna intr-un an si infiintarea unui centru, cu finantare europeana, pentru consilierea populatiei privind serviciile sociale acordate sunt vizate spre implementare.

Imi doresc sa le multumesc turdenilor pentru intelegerea acordata in demersurile pe care le-am intreprins in acest an, avand convingerea ca si in anul 2016 ne vor acorda increderea pentru a putea finaliza proiectele propuse.

Tuturor va urez ca Anul Nou sa va deschida sufletul, sa va gaseasca plini de speranta, sa oferiti celor dragi bucurii, sa aveti parte de sanatate, impliniri si fericire, liniste, prosperitate si succes in tot ceea ce va propuneti." arata Turdor Stefanie, primarul din Turda.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

Galerie Foto

Turda_2
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (2)

Shorty  | #20760
I was in auto accident in South Carolina but I live in Va.I was hit by a car while crossing the street and tore my ACL and LCL which cause me to go to physical theraphy. Medicaid paid for all my medical care because I did not have the girls insurance inarfmotion till later. My question is, Is it true that my lawyer has to report my settlement to South Carolina Medicaid instead of Va? How long does it normally take for medicaid to make a decision ?
Adauga comentariu

Mica publicitate

Sponsorizat
Sponsorizat
Sponsorizat
Sponsorizat
Adauga anunt gratuit

© 2021 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1866 (s) | 33 queries | Mysql time :0.076174 (s)