Lovitură financiară de excepție pentru CFR Cluj la început de an, care l-a vândut pe Emmanuel Yeboah la Slavia Praga. Campioana primește o sumă importantă de bani, dar păstrează și un procent dintr-un viitor transfer.

Yeboah a fost vândut pentru 2.5 milioane de euro la fosta echipă a lui Nicolae Stanciu. Mai mult decât atât, ocupanta locului secund din Liga 1 a păstrat şi un procent de 20% dintr-un viitor transfer, informează fanatik.ro.

CFR Cluj l-a descoperit pe Yeboah în Ghana, la formația FC Young Apostles, de la care l-au adus în România. Totuși, Yeboah nu a fost folosit din prima la echipa mare a campioanei României, acesta fiind lăsat să evolueze la echipa a doua.

La echipa a doua a campioanei României, Yeboah s-a descurcat admirabil, iar Dan Petrescu a decis să îl includă în lotul primei echipe, decizia sa fiind răsplătită de către jucător prin evoluțiile sale.

CFR Cluj nu pierde timpul și încearcă să-i găsească rapid un înlocuitor lui Emmanuel Yeboah. Campioana a pus ochii pe Alexi Pitu (20 de ani), de la Farul Contanța. Ardelenii sunt gata să plătească un milion de euro, scrie digisport.ro.

În sezonul 2022-2023, Alexi Pitu a reușit 5 goluri și 5 pase decisive pentru Farul, în 19 meciuri în Liga 1.

Cristi Balaj, convins că Emmanuel Yeboah e mai bun decât Tavi Popescu

Încă din luna septembrie, CFR Cluj se mândrea cu o „perlă” considerată mai valoroasă decât Octavian Popescu şi Rareş Ilie. Cristi Balaj a avut doar cuvinte de laudă la adresa lui Emmanuel Yeboah, atacantul de 19 ani adus în Gruia direct din Ghana.

”Din păcate, nu există niciun român care să fie la 19 ani la nivelul lui Yeboah. Yeboah, din punctul meu de vedere, are calităţi mult mai mari decât le-a avut Traore.

Nu spun doar eu, spun cei care l-au cunoscut pe Traore şi îl cunosc şi pe Yeboah”, a declarat Cristi Balaj. coral