Studium Green, dezvoltator imobiliar din Cluj deţinut de omul de afaceri Dorin Bob, a preluat un portofoliu de 100 de proprietăţi de la Immobiliare Italo Romena, subsidiara fostei bănci italiene Veneto Banca, care din 2017 se află în proces de lichidare administrativă obligatorie.

Portofoliul achiziţionat cuprinde peste 100 de active imobiliare de diferite tipuri, inclusiv clădiri rezidenţiale şi de birouri, terenuri agricole, hoteluri şi pensiuni, situate pe întreg teritoriul României, în principal în Bucureşti, Cluj-Napoca şi Oradea, informează Ziarul Financiar.

Tranzacţia a fost semnată în august 2021, iar transferul proprietăţilor din prima etapă a fost finalizat în februarie 2022, urmând ca restul proprietăţilor să fie transferate până la sfârşitul acestui an.

Cele 100 de proprietăţi preluate de la Immobiliare Italo Romena vor completa portofoliul existent al Studium Green, care include proiecte imobiliare precum Wings, West Side Park şi Seasons, situate în Cluj-Napoca.

„Sunt deosebit de mulţumit de achiziţionarea acestui portofoliu de imobile care au fost blocate mulţi ani din cauza situaţiei juridice şi financiare a Grupului Veneto. Reintroducerea dinamică a acestor proprietăţi în circuitul economic va oferi acum investitorilor locali oportunităţi importante de a dezvolta proiecte generatoare de venituri în sectoare numeroase şi diverse”, a declarat Dorin Bob, CEO, Studium Green.

coral