Astăzi a fost lansat în premieră primul consiliu consultativ organizat în colaborare cu Asociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor (SNRB) și reprezentanții instutițiilor de învățământ din municipiu, prin proiectul Bridging European and Local Climate Action (BEACON).

În cadrul acestui proiect a fost demarată inițiativa creării Consiliilor Consultative din dorința de a eficientiza, pe de o parte, investițiile administrației locale și de a reduce costurile aferente consumului de energie în unitățile de învățământ și, pe de altă parte, de a crea nuclee de educație de mediu la nivelul școlilor cu potențial de diseminare la nivelul întregii comunități.

După încheierea consiliului consultativ, elevii și profesorii de la școlile turdene au participat în Parcul Central la mini competiții de dezbateri pe teme de protecția mediului – earthbate.

Totodată, Festivalul Verde la Turda a continuat astăzi cu acțiuni de plantare flori de către elevi de la Liceul Teoretic Josika Miklos și Școala Gimnazială Andrei Șaguna.

coral