Turda se alătură campaniei inițiate de Guvern prin Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor „Vinerea Verde” .

„La nivelul orașului nostru am dovedit că suntem interesați de tot ce înseamnă dezvoltare și modernizare, iar atunci când vine vorba de protejarea mediului suntem pro inițiative smart. Drept dovadă, orașul nostru este singurul din țară cu transport urban public integral electric.

Prin urmare, susținem această inițiativă de mobilitate verde și încurajăm pe toată lumea ca de vinerea această să folosească mijloacele de transport alternativ, astfel încât să facem trecerea spre o mobilitate urbană cu emisii scăzute, cât mai aproape de ZERO.

Și pentru că vrem să facem parte din schimbare, în primă fază ne propunem ca cel puțin unul din patru angajați ai administrației locale să vină în fiecare vineri la serviciu pe jos, cu bicicleta sau cu transportul în comun și să renunțe astfel, pentru o zi, la autoturismul personal. Așadar, vineri spunem: Stop!Azi, mașina stă pe loc!

Astfel, vom continua să fim un exemplu pentru multe orașe din țară, iar efortul depus va fi în favoarea sănătății tuturor”, au transmis reprezentanții Primăriei Turda.

coral