În cadrul Târgului de Crăciun organizat de Primăria Municipiului Turda lansăm și anul acesta Târgul de Fapte Bune!

Acest târg este o oportunitate pentru toate ONG-urile din Turda și împrejurimi de a-și aduna resurse financiare pentru inițiativele lor civice prin oferirea unor produse sau diverse bunuri specifice domeniului lor de activitate în schimbul unei donații.

Toate ONG-urile care doresc să participe vor beneficia de spații de vânzare pe perioada târgului, puse la dispoziție de către Primăria Turda în mod gratuit.

• Programul: Târgul de Fapte Bune se va desfășura în cadrul weekend-ului din 16-18 decembrie. Organizațiile care doresc să stea mai multe zile, vor beneficia de această facilitate, iar aceste situații se vor discuta după înscriere.

• Decorarea stand-urilor: Secțiunea separată a Târgului de Fapte Bune din cadrul Târgului de Crăciun va fi montată separat de stand-urile tradiționale for-profit și marcată intrarea în această zonă, pentru a fi cât mai vizibilă pentru trecători. Mai mult, încurajăm toate ONG-urile care vor să participe să își pregătească materiale de imagine cu care să își amenajeze standul, astfel încât să ilustreze cât mai bine activitățile pe care le desfășoară și impactul pozitiv pe care îl au acesta în cadrul comunității locale.

Deși spațiul din cadrul Târgului pentru Fapte Bune este oferit în mod gratuit ONG-urilor prezente, acestea trebuie să îndeplinească următoarele 3 condiții minime pentru a putea participa:

1. Să fie personalitate juridică, în așa fel încât să aibă posibilitatea de a prelua donațiile în mod legal;

2. Să aibă activitate înregistrată în ultimul an, lucru pe care îl vor dovedi prin completarea în cadrul formularului de înscriere a domeniului de activitate și a activităților derulate în acest an. În acest mod, se dorește să fie implicate prioritar ONG-uri care sunt active și desfășoară inițiative pentru comunitatea locală;

3. Să fie apolitice, să nu fie în stare de faliment sau insolvență, să nu fi început procedurile de dizolvare și să nu aibă activitatea suspendată;

Secțiunea ”Târgul de Fapte Bune” din cadrul Târgului de Crăciun este organizată în parteneriat cu Alianța pentru Mobilitate Socială. Orice întrebări privind completarea formularului, solicitări de sprijin în a gândi produse pentru târg sau alte aspecte de genul, pot fi adresate pe email la adresa mobilitatesociala@gmail.com

Link formular de înscriere: https://forms.gle/zPpAaJnZZh2UMGWm6 coral