Mai mulţi turişti care sâmbătă au intrat cu două ATV-uri în Parcul Naţional „Piatra Craiului” au fost amendaţi de către jandarmi, pentru că au circulat cu vehiculele într-o zonă protejată, informează News.ro. Valoarea totală a amenzilor aplicate sâmbătă de către jandarmii braşoveni pentru această contravenţie se ridică la 6.000 de lei.

Potrivit datelor furnizate de Jandarmeria Braşov, jandarmii aflaţi în patrulare în zona Parcului Naţional „Piatra Craiului”, au intervenit după ce au primit sesizări conform cărora în zona protejată a parcului se află mai multe ATV-uri.

„Jandarmii s-au deplasat spre zona „La Table” şi au identificat acolo mai multe persoane, cu două ATV-uri, faptă care contravine prevederilor legale. Astfel, persoanele au fost sancţionate contravenţional cu amenzi în cuantum total de 4.000 lei în conformitate cu prevederile Legii 407/2006 a vânătorii şi fondului cinegetic, pentru circulaţia în scop de agrement, cu mijloace auto în afara căilor de circulaţie publică în fondurile cinegetice, fără acordul gestionarului”, informează Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Braşov.

Aceasta nu a fost singura astfel de intervenţie a jandarmilor braşoveni. Într-o altă zonă a parcului naţional, pentru aceleaşi încălcări ale legislaţiei, aceştia au mai dat amenzi contravenţionale în valoare totală de 2.000 lei.

coral