Un turist din Ploiești care a vizitat Clujul a prezentat orașul într-o lumină pozitivă, prin ochiul omului care vine în vacanță și vrea să se simtă bine. Nu a fost nemulțumit de prețurile mari, de aglomerația de pe terase, ci a văzut ceea ce este frumos.

”1. Da, turist, pentru ca acest oraș nu pare din România

2. Nu are Centru Vechi, pentru ca oamenii ăștia au reușit sa pastreze si sa renoveze ce este vechi. Iar ce este nou, cu mici excepții, se integrează perfect. Tot orașul este un Centru Vechi.

3. Drumuri cu sens unic, piste de bicicliști verzi, treceri de pietoni roșii, trotuare de calitate, spații verzi păstrate până la ultimul copac.

4. O multitudine de stradute, terase, magazinele si afaceri locale.

5. Lumea așteaptă la semafor sa se facă verde, chiar dacă nu trece nicio masina.

6. Curățenia în oraș este ceva de povestit pe Facebook. Deși pare incredibil sa ne minunam….aici chiar este curățenie.

7. Foarte mult tineret. Varsta a III-a extrem de rar am văzut. Nu am circulat cu transportul în comun…Ca veni vorba de transport: lumea circula pe aici cu bicicleta sau trotineta electrica. Adică este ceva normal… și sunt muuulți. Autobuzele arată într-un fel… e de bine.

8. Un singur meltean. La un semafor, un Suv, geamul jos si manele. Restul, toți circulau regulamentar. În schimb motociclistii destul de zgomotoși…majoritatea ambaleaza motorul si circula cu viteza.

9. Pe langa statui, muzee, facultăți, in centru există un parc superb, cu un lac, locuri pentru hamace, bancute si fotografi mai mult sau mai putin amatori.

10. Iar ultima, care mi-a confirmat calitatea oamenilor de aici: un mic magazin alimentar de cartier (am intrat sa iau o apa). Un batran (părea mai “homeless”) vrea sa cumpere o sticlă de coniac. Doamna vanzatoare i-a spus ca îi da maxim o bere, pentru ca a băut suficient.

Cam atat! Vizitați Cluj-Napoca….merită!”. coral