News Flash:

UBB aniverseaza 20 de ani de predare in limba germana

28 Septembrie 2015
1191 Vizualizari | 0 Comentarii
UBB Cluj
La inceputul acesui an universitar, Universitatea Babes-Bolyai aniverseaza 20 de ani de invatamant in limba germana, eveniment caruia ii dedica o serie de manifestari. La editia jubiliara din acest an sunt asteptati absolventii universitatii, actuale si foste cadre didactice, profesori emeriti, cercetatori, student, reprezentanti ai mediului de afaceri limba germana din Transilvania si toti cei care doresc sa ia parte la seria de evenimente dedicate fondarii studiilor in limba germana la Cluj.

Saptamana aniversara va debuta in data de 28 septembrie 2015, ora 10:00 cu Semnarea acordului de constituire a Consiliului Consultativ al Liniei de Studii in Limba Germana, Sala Club (str. Em. de Martonne, nr. 1) si va continua cu o conferinta de presa, deschiderea festiva a anului academic si cu o masa rotunda cu tema "Șanse și posibilitați ale invațamantului cu predare in limba germana din Romania". La aceste evenimente vor participa: Acad. prof. univ. dr. Ioan-Aurel Pop, rectorul Universitatii Babes-Bolyai Excelența Sa, Werner Hans Lauk, Ambasadorul Republicii Federale Germania in Romania Prof. univ. dr. Anna Soos, prorector responsabil de linia maghiara, curriculum Prof. univ. dr. Rudolf Graf, prorector responsabil de linia germana si cooperarea cu mediul cultural german, studii doctorale, edituri, Daniel Metz, CEO EBS Romania SA, Bernd Otto Hörmann, Associated Partner la MHP Consulting Romania, Ludger Thol, Președintele Clubului Oamenilor de Afaceri de Limba Germana din Transilvania de Nord (DWNT), Ligia Deca, Consilier de Stat pe probleme de Educatie si Cercetare, Prof. univ. dr. Liviu Maior, fost ministru al Educatiei si Cercetarii Stiintifice, Dr. Paul Jürgen Porr, președintele Forumului Democrat al Germanilor din Romania (F.D.G.R.).

Programul evenimentelor din perioada urmatoare va cuprinde: seminarii pentru tineri cercetatori, prelegeri, workshop-uri, seri de cultura si alte evenimente festive.

"Ca institutie de invatamant multiculturala ne-am propus, acum 20 de ani, sa oferim o continuare naturala invatamantului scolar in limba germana, la nivel universitar. Prin crearea liniei germane ne-am luat totodata angajamentul de a mentine si promova mentalitatea care constituie fundamentul invatamantului superior modern, si anume spiritul iluminismului german si al universitatii humboldtiene. Acest ideal nu se traduce doar prin educarea de specialisti pentru diferitele domenii de activitate ale societatii moderne, ci in primul rand prin formarea de indivizi cu gandire si actionare independenta. De asemenea spirite libere depinde intreaga viata culturala precum si dezvoltarea stiintelor speciale" a declarat lector. univ. dr. Christian Schuster, vicepreședintele Senatului din partea liniei de studii in limba germana.

Printre invitatii la aceste manifestari se numara: doamna Judith Urban, consul, Consulatul Republicii Federale Germania din Sibiu, Benedikt Saupe, adjunct sef de misiune la Ambasada Austriei in Romania, Uwe Koch, atașat cultural al Germaniei, Dieter Müller, Directorul Filialei DAAD pentru Romania (Societatea Germana de Schimburi Academice), Prof. dr. Ludwig Hilmer, rectorul Universitații de Științe Aplicate din Mittweida, Prof. dr. Jens Strackeljan, rectorul Universitatii Otto von Guericke, Magdeburg, Germania, Prof. Dr. Ingrid Neumann-Holzschuh, reprezentanta rectorului Universitatii din Regensburg, Prof. Dr. Wolf Gruner, reprezentantul rectorului Universitatii  Rostock.

 

 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

universitatea babes-bolyai transilvania cluj limba germana
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2020 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1564 (s) | 34 queries | Mysql time :0.075004 (s)