News Flash:

UBB anunta incheierea proiectului de burse de 4.000 de lei

25 Martie 2013
1231 Vizualizari | 0 Comentarii
Oficialii Universitatii Babes-Bolyai (UBB) vor oficializa incheierea proiectului finantat din fonduri europene intitulat “Programe postdoctorale pentru dezvoltare durabila intr-o societate bazata pe cunoastere.” Evenimentul va avea loc pe 26 martie la ora 14 in sala Club a universitatii.

Proiectul, in care a fost implicata atat UBB, cat si Filiala Cluj a Academiei Romane, a oferit tinerilor cercetatori burse de cate 4.000 de luna pentru a-si desavarsi studiile post-doctorale. Perioada in care acestia au primit finantare a fost intre 18 si 24 de luni, iar cand doctoranzii studiau in afara tarii primeau cate 6.000 de lei pe luna pentru stagii de documentare si cercetare.

"Proiectul a mai dat posibilitatea tinerilor cercetatori sa deconteze cheltuieli cu participari la conferinte de prestigiu din strainatate. Acest proiect a fost finantat din Fondul Social European si din alocari de la bugetul de stat prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) 2007-2013, a demarat la data de 01 aprilie 2010, a avut o durata de 36 de luni si a fost implementat de catre Universitatea “Babes-Bolyai” in parteneriat cu: Academia Romana, filiala Cluj-Napoca, Romania, Karlsruher Institut für Technologie, Germania, Universität Leipzig, Germania.

Printre rezultatele atinse de acest proiect evidentiem: 114 cercetatori postdoctoranzi sprijiniti financiar, 14 programe postdoctorale dezvoltate (12 in cadrul Universitatii Babes-Bolyai, 2 in cadrul Academiei Romane Filiala Cluj), peste 100 de stagii de cercetare in tari membre UE, peste 285 de lucrari stiintifice publicate/acceptate spre publicare, Peste 380 de mobilitati pentru perfectionarea cercetatorilor postdoctorali (scoli vara, conferinte, schimb experienta etc.)", arata oficialii UBB.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

ubb posdru
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2020 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0985 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019912 (s)