Universitatea Babeș-Bolyai va găzdui în perioada 2-3 martie 2019 a treia competiţie  regională de robotică.

În cadrul evenimentului organizat de Asociația „Nație Prin Educație”, 34 de echipe de elevi pasionaţi de robotică  se vor întrece pentru a prinde un loc în finala campionatului BRD FIRST Tech Challenge Romania, care va avea loc la București între 22 și 24 martie 2019.

Meciurile de calificare vor avea loc sâmbătă și duminică, de la ora 10.00, în sala de sport „Gheorghe Roman” din Parcul Sportiv „Iuliu Hațieganu” (str. Pandurilor nr. 7).

Doar dacă ești în sală poți să înțelegi cât de multă adrenalină e la o astfel de competiție. Mulți dintre copii spun că FIRST Tech Challenge le-a schimbat viața. Unii spun că nu-și pot imagina cum ar fi arătat adolescența lor fără programul de robotică, această etapă a vieții se învârte, de fapt, în jurul acestui program. Ei nu învață doar să facă roboți, ci interacționează cu alți copii care au aceeași pasiune. Învață să formeze echipe, pentru că este un concurs între echipe, iar ei pun foarte mult suflet în ceea ce este un mic start-up. Dacă m-a impresionat ceva la regionalele de până acum, de la Iași și Timișoara, este creativitatea copiilor”, a declarat Dana Războiu, fondatoarea Asociației „Nație Prin Educație”, cea care implementează programul internațional FIRST Tech Challenge în România.

Cele 34 de echipe de elevi din România provin din orașele: Alba Iulia, Baia Mare, Beclean, Bistrița, Blaj, Brașov, Cluj-Napoca, Cugir, Dej, Miercurea Ciuc, Năsăud, Oradea, Satu Mare, Sibiu, Ștei, Târgu-Mureș, Turda, Zalau și Constanța.

coral