Peste 50 de elevi ai Școlii Gimnaziale „Ion Creangă” din Cluj-Napoca au participat miercuri, 12 iunie 2019, în Parcul Sportiv Universitar „Iuliu Hațieganu”, la o lecție de mediu și ecologie predată de reprezentanții Facultății de Știința și Ingineria Mediului din cadrul Universității Babeș-Bolyai.

Lecția originală de mediu a cuprins un traseu tematic ghidat dedicat arborilor remarcabili și biodiversității, specialiştii UBB vorbindu-le elevilor din clasele a II-a şi a IV-a despre importanța spaţiilor verzi, a protecţiei mediului şi despre rolul arborilor din punctul de vedere al calității aerului și a biodiversității.

„Protecţia mediului ar trebui să fie o deprindere firească a tinerelor generaţii care trebuie să fie conştiente de importanţa pe care o are mediul asupra calităţii vieţii lor, dar mai ales de impactul pe care îl au acţiunile lor asupra mediului înconjurător. Noi încercăm să conştientizăm permanent comunitatea cu privire la aceste lucruri şi ne bucurăm să vedem că interesul comunităţii pentru acţiunile care au ca scop conservarea şi protejarea mediului este în creştere, fie că e vorba despre acţiuni de plantare, de ecologizare, de curăţenie sau de informare, cum a fost cea de astăzi”, au afirmat reprezentanţii Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Mediului, cei care au iniţiat acţiunea.

Copiii care au participat la lecţia în natură din Parcul Sportiv Universitar „Iuliu Hațieganu” au promis că vor fi mult mai atenţi cu spaţiile verzi şi vor încerca să îşi implice şi colegii în acţiuni de protejare a mediului.

coral