News Flash:

UBB organizeaza concursuri care pot inlocui examenul de admitere la facultate. Vezi cum poti intra la o facultate UBB fara admitere!

21 Ianuarie 2016
4719 Vizualizari | 0 Comentarii
BZC Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.9265 RON (+0.0006)
USD: 4.0491 RON (-0.0001)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
UBB Cluj
Universitatea Babes-Bolyai organizeaza si in acest an concursuri, care pot inlocui examenul de admitere la facultate, pentru anul universitar 2016-2017. Aceste concursuri se adreseaza in principal elevilor de liceu de clasa a XI-a si a XII-a care doresc sa-si testeze capacitatile, in vederea admiterii la UBB.

Acest tip de concursuri vor avea loc la urmatoarele facultati:

Facultatea de Matematica si Informatica organizeaza Concursul „Mate-Info UBB" in data de 16 aprilie 2016. Programul detaliat si tematicile abordate se gasesc pe pagina http://www.cs.ubbcluj.ro/concursul-mate-info-ubb/.

Facultatea de Fizica organizeaza Concursul de fizica pentru liceeni „Augustin Maior" in 16 aprilie 2016 si in luna noiembrie 2016. Concursul se organizeaza in principal la Facultatea de Fizica din Cluj-Napoca, dar si la unitati de invatamant din alte orase cu prezente remarcabile la precedentele editii ale concursului. Concursul consta dintr-o singura proba scrisa, avand durata de maxim 2 ore, continand doua probleme si o intrebare teoretica din materia de liceu parcursa, conform programei detaliate, precizate pe pagina web a concursului. Toate informatiile despre concurs se afla la adresa: http://www.phys.ubbcluj.ro/augustinmaior/index.html.

 

Facultatea de Chimie si Inginerie Chimica, Sursa foto: panoramio.com

Facultatea de Chimie si Inginerie Chimica organizeaza Concursul „Candin Liteanu" in data de 16 aprilie 2016, cu incepere de la ora 10.00, la sediul Facultatii. Acest concurs ofera candidatilor atat posibilitatea verificarii cunostintelor de chimie, dar este si un criteriu alternativ de admitere la Facultatea de Chimie si Inginerie Chimica a UBB. Nota obtinuta la acest concurs poate inlocui (la cerere) media de admitere din cadrul Concursului de Admitere 2016, cu conditia ca persoana in cauza sa detina o diploma de bacalaureat. Mai multe detalii gasiti accesand link-ul: http://www.chem.ubbcluj.ro/candin_liteanu/.

Facultatea de Biologie si Geologie, Departamentul de Biologie, liniile romana si germana, organizeaza concursul „Emil Racovita", care se adreseaza liceenilor din clasa a XII-a si absolventilor de liceu din toata tara interesati de domeniul biologiei. Concursul se va desfasura in data de 2 aprilie 2016, ora 12.00, in Amfiteatrul de Zoologie, str. Clinicilor, nr. 5-7). Concursul „Apáthy István" (pentru linia maghiara) se va desfasura in data de 19 martie 2016, intre orele 11.00 si 14.00, in cladirea centrala a Universitatii Babes-Bolyai (str. M. Kogalniceanu, nr. 1), in sala Emil Pop (P 64). Detalii referitoare la desfasurarea acestor concursuri se pot gasi  pe site-ul: http://bioge.ubbcluj.ro/.

In perioada 15 ianuarie-15 iunie 2016, Facultatea de Stiinta si Ingineria Mediului organizeaza Concursul "Marcian Bleahu", care se adreseaza in principal elevilor de liceu din clasele a XI-a si a XII-a, dar si elevilor din clasele a IX-a si a X-a interesati de domeniul stiintei si ingineriei mediului. Lucrarile/proiectele pot fi predate la Decanatul Facultatii de Stiinta si Ingineria Mediului sau expediate prin posta/curier sau email, la adresa enviro•ubbcluj.ro, in perioada 15 ianuarie-15 iunie 2016, urmand ca evaluarea lor sa se faca pana la data 30 iunie 2016.

Linia maghiara de Filosofie, din cadrul Facultatii de Istorie si Filosofie, organizeaza concursuri de eseuri, adresate elevilor de liceu. Perioada de desfasurare a acestor concursuri de eseuri incepe din 15 ianuarie 2016. Lucrarile elevilor pot fi trimise pana la sfarsitul lunii aprilie 2016, iar acestea vor fi evaluate de catre o comisie formata din cadre didactice ale departamentului. Rezultatele finale vor fi publicate la inceputul lunii mai 2016. Pentru a vedea mai multe informatii legate de conditiile si regulamentele concursului, va rugam sa accesati site-ul: http://filozofia.hiphi.ubbcluj.ro

Departamentul de Sociologie al Facultatii de Sociologie si Asistenta Sociala va organiza concursul de sociologie si antropologie „Ion Aluas". Tematica concursului si lecturile recomandate se afiseaza pe site-ul facultatii. Data limita de inscriere este 1 aprilie 2016, afisarea rezultatelor se va face pe 2 etape, etapa I: 8 aprilie 2016, etapa II: 18-22 aprilie 2016. Inscrierea se realizeaza prin e-mail, la adresa: concurs•socasis.ubbcluj.ro.

 

Facultatea de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor

Facultatea de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor organizeaza Concursul de cunostinte „Oeconomicus Napocensis", destinat elevilor de clasa a XI-a si a XII-a din institutiile de invatamant preuniversitar nationale. Concursul se desfasoara in cadrul a doua sesiuni, prima in luna martie 2016, iar cea de-a doua in luna mai 2016 si consta intr-un test scris la una din disciplinele: economie generala, matematica, educatie antreprenoriala, contabilitate, marketing si informatica. Concursul se desfasoara in limba romana, maghiara, germana, engleza sau franceza, in functie de optiunea concurentilor.

Pentru mai multe detalii consultati informatiile de pe site-ul facultatii: www.econ.ubbcluj.ro/oeconomicus.

Facultatea de Business va organiza un concurs de cunostinte ce se va desfasura in data de 9 aprilie 2016, la sediul facultatii, candidatii sustinand, la alegere, un test din economie sau matematica. Facultatea de Business va afisa pe site bibliografia necesara pregatirii pentru concurs. Candidatii care doresc sa se inscrie la concursul de cunostinte pot participa la programul de pregatire in vederea sustinerii probei, in data de 2 aprilie 2016, (conform calendarului afisat pe site-ul www.tbs.ubbcluj.ro), la sediul Facultatii de Business, str. Horea , nr. 7.

Facultatea de Stiinte Politice, Administrative si ale Comunicarii va organiza in perioada 1 martie, 6 aprilie si 18-29 aprilie 2016, concursuri care pot substitui media de admitere pentru specializarea Public Health, pentru anul universitar 2016/2017. Pentru mai multe detalii consulati informatiile de pe site-ul http://publichealth.ro/.

In perioada martie-iulie 2016 Facultatea de Teatru si Televiziune va organiza o sesiune de pregatire pentru admiterea la facultate, in cadrul tuturor departamentelor facultatii. Sesiunea de pregatire se va desfasura in perioada martie-iulie 2016 (pana la inceperea admiterii).

Toate informatiile referitoare la concursuri si cursuri de pregatire pentru admiterea la UBB pot fi consultate accesand link-ul:

http://admitere.ubbcluj.ro/ro/licenta/concursuri_admitere/

 

 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

Galerie Foto

Fsega
universitatea babes-bolyai ubb
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1876 (s) | 22 queries | Mysql time :0.067641 (s)