Universitatea Babeş-Bolyai va scoate la concurs, pentru anul universitar 2019-2020, un număr de 4.975 de locuri bugetate destinate absolvenților de liceu, peste 9.400 de locuri în regim cu taxă și 2.700 de locuri pentru învățământ la distanță pentru studii universitare de nivel licenţă. Din aceste locuri bugetate, 60 sunt locuri speciale alocate pentru candidaţii de etnie rromă, 170 sunt destinate absolvenţilor de licee situate în mediul rural, 177 se alocă domeniilor prioritare, în timp ce alte 100 de locuri au fost alocate etnicilor români din afara granițelor țării.

La nivel master, UBB va scoate la concurs, pentru anul universitar 2019-2020, un număr de 3.451 de locuri la buget şi 6.106 de locuri la taxă. Un număr de 262 dintre locurile bugetate sunt alocate domeniilor prioritare, alte 25 locuri sunt destinate studenților rromi, iar 51 sunt destinate etnicilor români din afara granițelor țării.

Candidații vor putea alege între cele 244 de programe de licență (învățământ cu frecvență și la distanță), respectiv cele 217 de programe de master (învățământ cu frecvență sau frecvență redusă).

Perioada de admitere pentru noul an universitar este cuprinsă între 16 și 31 iulie 2019. Calendarul admiterii cuprinde perioada de înscrieri, probele de concurs, afişarea rezultatelor, depunerea contestațiilor, confirmarea locurilor și perioada de redistribuire a locurilor rămase disponibile.

Pentru mai multe detalii vă invităm să accesați link-urile:

Pentru admiterea în anul universitar 2019-2020 facultăţile din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai au elaborat diferite tipuri de probe scrise sau orale pentru testarea cunoştinţelor şi capacităţilor cognitive ale elevilor. Facultăţile vor lua în considerare media examenului de bacalaureat, cu pondere diferită.

Tematica de concurs şi bibliografia pentru probele scrise se găsesc afişate pe paginile oficiale ale fiecărei facultăţi.

Taxele de admitere şi taxele de şcolarizare pentru anul universitar 2019-2020 sunt stabilite la nivelul fiecărei facultăţi şi pot fi consultate la adresele: licență taxă admitere și licență taxe școlarizare.

coral