News Flash:

Ucigașul asistentei medicale din Cluj, condamnare definitivă la închisoare pe viață

24 Septembrie 2021
2344 Vizualizari | 0 Comentarii
Ucigasul asistentei din Cluj

Curtea de Apel Cluj a dat o sentință definitivă prin caremenține condamnarea pe viață la închisoare a lui MOHAMED IMAN MUSTAFA MOHAMED, tânărul care a înjunghiat mortal o asistentă medicală din Cluj Napoca, rămâne condamnat la detențiune pe viață, după ce magistrații Curții de Apel Cluj au menținut hotaârea primei instanțe. Remintim faptul că respectiva crimă a avut loc în plină stradă, într-o stație de autobuz.

”Respinge ca nefondat apelul declarat de către inculpatul OHAMED IMAN MUSTAFA MOHAMED împotriva sentinței penale nr. 185/4 iunie 2021 pronunțată de Tribunalul Cluj. În baza art. 72, alin. 1 Cod penal deduce durata reţinerii din data de 23 octombrie 2018 (sentinţa penală nr. 578/2020 pronunţată de Judecătoria Suceava) şi perioada reţinerii şi a arestării preventive începând cu data de 24 august 2020 la zi. În baza art. 276 al. ultim din C.p.p. obligă inculpatul la plata sumei de 1477,86 de lei către partea civilă M. M., cu titlu de cheltuieli judiciare. În baza art. 275 alin. 2 din C.p.p. obligă inculpatul la plata sumei de 500 de lei reprezentând cheltuieli judiciare în apel. Definitivă”, arată soluția pe scurt a instanței clujene.

Camelia S. şi Mohamed Iman s-au cunoscut pe Facebook, în ianuarie 2018, în Suceava. După o lună, el s-a mutat în apartamentul unde fata locuia cu chirie, dar povestea lor de iubire a durat până în iunie 2018, când ea a pus capăt relaţiei. Atunci a început calvarul din viaţa ei: Iman îi ţinea calea peste tot şi îi cerea să se împace, apoi o ameninţa. Fata a depus plângere la poliție împotriva lui și, pentru o lună de zile amenințările au încetat.

Pe 18 august 2018, în jurul prânzului, tânarul a încercat să o agreseze chiar lângă blocul unde ea locuia, dar a fost salvată din mâinile lui de o familie care trecea cu maşina pe acolo. Atunci fata a depus a doua plângere împotriva lui.

La numai o săptămână, fostul iubit a început să-i trimită mesaje, ameninţând-o cu moartea: „Jur că te omor, îţi jur”,  „Sa vezi ce gloante iti bag in cap”  etc.

În seara de 3 septembrie 2018, Iman a lovit-o şi a ameninţat-o din nou cu moartea, iar fata a mers la Poliţie şi a făcut a treia plângere. La patru luni de când tânăra cerea ajutorul poliţiştilor din Suceava, bărbatul a spart uşa si a intrat peste ea în casă, dar ea a reuşit să scape şi a mers la o vecină unde a sunat la 112. Doar că până să ajungă poliţia, el a dispărut, cu tot cu telefonul victimei. În aceeaşi seară, fata a depus a patra plângere. Iman nu a fost arestat, ci doar pus sub control judiciar de procurori. Măsură ce avea să fie revocată de Judecătoria Suceava, în aprilie 2019.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava l-a trimis în judecată pe Mohamed Iman, pentru cinci capete de acuzare: lovire sau alte violenţe; ameninţare (6 acte materiale), distrugere, violare de domiciliu în timpul nopţii, furt calificat, în timpul nopţii şi prin violare de domiciliu. 

Dacă ar fi primit minimul pedepsei cu închisoarea pentru fiecare faptă, iar judecătoarea n-ar fi suspendat executarea pedepsei, Ioana C., tânăra asistentă din Cluj, ar fi rămas în viaţă. În primul dosar, agresorul a scăpat cu 1 an şi 7 luni de închisoare cu suspendare.

În noaptea de 23 spre 24 august 2020, Mohamed Iman Mustaf a comis sângeroasa crimă din Cluj, când a ucis-o pe Ioana Valentina Catargiu, asistenta medicală din Cluj-Napoca. Oamenii legii au găsit în maşina bărbatului mai multe pete de sânge, iar în telefonul Ioanei numeroase mesaje de ameninţare cu moartea.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

Galerie Foto

Screenshot_2021_09_24_at_07.51_.07_.png
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1259 (s) | 33 queries | Mysql time :0.058440 (s)