Magistrații Tribunalului Cluj au decis arestarea preventivă, pentru 30 de zile, în ceea ce-l privește pe Alexandru Capas, bărbatul din Războieni care a omorât o femeie și a îngropat-o în cotețul pentru porci.

”Admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj formulată la data de 28 februarie în dosarul(…) . Dispune arestarea preventivă a inculpatului C A, cercetat pentru comiterea infracţiunii de omor,(…) pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 28 februarie până la data de 28.martie, inclusiv (…) ” se arată în soluția pe scurt a Tribunalului Cluj. 

Bărbatul în vârștă de 47 de ani, în timpul audierilor a avut o atitudine oscilantă, dar într-un final a recunoscut fapta și a indicat locul unde a îngropat cadavrul femeii.

Trupul unei femei din Cluj, M. M. Claudia a fost găsit îngropat în cotețul pentru porci a lui Alexandru. Potrivit anchetatorilor, femeia a fost omorâtă în data de 8 februarie cu mai multe lovituri de topor în cap, cadavrul a fost înfășurat într-o pătură, legat cu sârmă și îngropat în coteț. 

Claudia era dată dispărută de mai bine de 2 săptămâni. Femeia a plecat de acasă din 8 februarie, zi în care a și fost ucisă, dar lipsa ei a fost sesizată doar 9 zile mai târziu, pe 17 februarie. 

Dispariția femeii a fost semnalată în data de 17 februarie, de către o prietenă și colegă de muncă, care a raportat la poliție, că aceasta nu a mai apărut la serviciu din data de 15 februarie.

În 18 februarie, polițiștii din Cluj au cerut ajutorul populației pentru a o găsi pe M. M. Claudia, în vârstă de 41 de ani, din comuna Florești, care a plecat de la domiciliu în data de 8 februarie și de atunci nu a mai putut fi contactată.

Două zile mai târziu, potrivit reprezentanților Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, în cauză dispariției s-a dispus începerea urmăririi penale cu privire la săvârşirea infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal. 

Alexandru Capas, bărbatul din Războieni care a omorât o femeie și a îngropat-o în cotețul pentru porci, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. 

  coral