Consilierii locali UDMR de la Cluj-Napoca solicită instalarea de plăcuțe multilingve (în limba română, maghiară și germană) la stațiile CFR Cluj-Napoca și Cluj-Napoca Est.

„Solicităm amplasarea indicatoarelor potrivite pe fațadele stațiilor Cluj-Napoca și Cluj-Napoca Est în trei limbi într-un termen rezonabil (cel mult 30 de zile) de la depunerea cererii, pentru următoarele motive:

1. Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA în mod consecvent a instalat indicatoare toponimice multilingve pe fațadele stațiilor feroviare în localitățile în care autoritățile locale au inscripționat denumirile localităților în mai multe limbi la intrările și ieșirile acestora. Exemple: Oradea, Satu Mare, Târgu Mureș etc.

2. În cazul Municipiului Cluj-Napoca în urma sentinței civile nr. 961/2017 din 21.02.2017 a Tribunalului Cluj-Napoca, în 2017 autoritățile locale au instalat tăblițe multilingve la intrările și ieșirile orașului, pe care figurează „CLUJ-NAPOCA” / „KOLOZSVÁR” / „KLAUSENBURG”, se arată în comunicatul grupului de consilieri UDMR, potrivit media9.ro.

Cluj-Napoca are plăcuțe multilingve la cele mai importante puncte de acces rutier în municipiu.

coral