News Flash:

UE ofera bani pentru modernizarea liniilor de cale ferată Coşlariu - Cluj-Napoca si Apahida - Suceava

17 Iulie 2020
1093 Vizualizari | 0 Comentarii
Modernizarea c ii ferate

UE a anunțat joi că investește aproape 2,2 miliarde euro în 140 de proiecte cheie de transport în toate statele membre. În România vor fi investite aproape 118 milioane de euro în cadrul a 10 astfel de proiecte.

Conform Comisiei Europene, cele 140 de proiecte de infrastructură europene vor contribui la construirea pe întregul continent a legăturilor de transport care lipsesc, vor sprijini transportul sustenabil și vor crea locuri de muncă. 

Printre cele 10 proiecte selectate din România se numără și două tronsoane de cale ferată care trec prin Cluj. Este vorba de modernizarea liniei de cale ferată Coşlariu - Cluj-Napoca (studiu de fezabilitate), care va beneficia de o finanţare de la UE în valoare de 9,4 milioane euro. Se va analiza condiţia actuală a liniei de cale ferată pentru a identifica zonele cu deficienţe şi pentru a realiza un studiu de fezabilitate ce va ajuta la pregătirea următoarelor etape ale proiectului.

Un alt proiect legat de Cluj este modernizarea liniei de cale ferată Apahida - Suceava (studiu de fezabilitate), care va beneficia de o finanţare de la UE în valoare de 26,7 milioane euro. Și în acest caz, proiectul va analiza starea curentă a liniei de cale ferată pentru a identifica zonele cu deficienţe şi va realiza un studiu de fezabilitate ce va pregăti calea pentru următoarele etape ale proiectului.

Finanțarea se va realiza prin intermediul Mecanismului pentru Interconectarea Europei. 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1044 (s) | 22 queries | Mysql time :0.048547 (s)