Activista de stânga și președinta comisiei consultative a poliției „independente” din Lambeth, Londra, Lorraine Jones, a dezvăluit că nu știe cine este regretatul premier britanic Winston Churchill într-o emisiune în direct: „Nu l-am întâlnit personal”, informează Daily Wire.

Churchill a condus Marea Britanie în timpul celui de-al Doilea Război Mondial în lupta împotriva naziștilor și este mort din 1965.

Realizatoarea emisiunii a început discuția cu activista cerându-i să spună ce crede despre „protestatarii de extremă dreapta” care protejează monumentele, inclusiv unul al lui Churchill, de activiștii care încearcă să le distrugă.

Săptămâna trecută, statuile lui Churchill și a fostului președinte american Abraham Lincoln au fost vandalizate de anarhiștii „anti-fasciști” și „anti-rasiști” din Londra.

„Cred că așa trebuie să se întâmple, ceea ce deja a început – trebuie să ne uităm la oamenii care sunt așezați pe un piedestal înalt în această societate, motivele pentru care sunt acolo și să decidem sincer și în mod corect dacă vor fi înlăturați”.

„Și cu cât mai curând guvernul poate lua deciziile de a înlătura statuile care nu ar trebui să fie acolo, să le plaseze într-un muzeu, cu atât mai bine”, a zis Jones.

„Ar trebui statuia lui Churchill să fie acolo sau nu?”, a întrebat realizatoarea emisiunii.

„Am auzit argumente din ambele tabere”, a răspuns Jones. „Unii spun că este un rasist, alții spun că este un erou. Nu l-am cunoscut personal, dar ceea ce pot spune este că întrebarea dacă statuia trebuie să mai rămână sau nu ar trebui pusă în continuare comunității”, a încheiat activista.

Din nou, Churchill a murit în 1965, un amănunt pe care realizatoarea a neglijat să i-l spună lui Jones.

Realizatoarea a întrebat-o apoi pe activistă care sunt gândurile ei specifice despre Churchill: „Ce-ai spune dacă ai fi totuși întrebată despre statuia lui Churchill?”

„Să fiu sinceră, nu am studiat foarte mult la istorie despre el, dar dacă aș fi făcut asta m-aș fi bazat pe constatările mele”, a spus Jones.

Bineînțeles că nu știe nimic despre el. Nici o persoană care vrea să demoleze statuia lui Robert E. Lee nu știe nimic despre el. Niciuna dintre persoanele care vor să dărâme statuia lui Cristofor Columb nu știu aproape nimic despre el.

Activiștii, anarhiștii și BLM vor doar să devasteze lucruri, nimic mai mult. coral