Fostul ministru al Justiției și fost europarlamentar a produs un accident în cursul zilei de sâmbătă. Un motociclist a ajuns în stare gravă la spital în urma impactului. Monica Macovei s-ar fi aflat la volanul unui autoturism care a intrat direct în vehiculul condus de un bărbat. Totul s-a produs între municipiul Mangalia și localitatea 2 Mai. „Astăzi, în jurul orei 13.05, polițiștii rutieri au fost sesizați cu privire la producerea unui accident rutier, pe DN 39, între municipiul Mangalia și localitatea 2 Mai”, arată comunicatul IPJ Constanța.

Monica Macovei, implicată într-un accident rutier: un motociclist a ajuns în stare gravă la spital

Monica Macovei a fost implicată în cursul zilei de sâmbătă într-un accident rutier petrecut pe DN39, între Mangalia și 2 Mai, din județul Constanța. Un motociclist a ajuns în stare gravă la spital în urma impactului. Polițiștii rutieri au fost sesizați că pe DN39 a avut loc un accident de circulație în jurul orelor 13:05.

„Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat că impactul s-a produs între un autoturism, condus de o femeie, de 63 de ani, și o motocicletă, condusă de un bărbat de 56 de ani”, transmite IPJ Constanța.

Martorii susțin că femeia aflată la volanul autoturismului este Monica Macovei, fost ministru al Justiției și fost europarlamentar. Din păcate, celălalt coleg de trafic a fost grav rănit. Bărbatul ar fi pensionar MAI.

,,În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală”

„Astăzi, în jurul orei 13.05, polițiștii rutieri au fost sesizați cu privire la producerea unui accident rutier, pe DN 39, între municipiul Mangalia și localitatea 2 Mai. În urma impactului a rezultat vătămarea corporală gravă a motociclistului. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală.”

Monica Macovei a fost ministrul Justiției în perioada 2005-2007 și a „contribuit la intrarea României în UE la 1 ianuarie 2007 prin politici și acțiuni care au eliminat problemele serioase identificate de UE („stegulețele roșii”) în următoarele domenii: corupția la nivel înalt, reforma justiției, spălarea banilor, drepturile de proprietate intelectuală”, se arată pe site-ul personal, citat de playtech.o

Detalii din carieră

De asemenea, aceasta a fost procuror în cadrul Procuraturii București în cadrul Parchetului General în perioada dintre 1983-1997. Din anul 2009 deține funcția de europarlamentar din partea României, fiind realeasă în 2014. Aceasta și-a anunțat candidatura pentru președinția României la alegerile din 2014, ulterior la 2 septembrie în același an și-a dat demisia din PDL.

Numele Monicăi Macovei a fost implicat într-o serie de scandaluri mediatice după ce a fost numită ministru . Acestea au avut scopul de a o compromite și de a determina schimbarea sa din funcție. Cel mai mare scandal a fost legat de intrarea în posesia părinților săi a unui apartament dintr-un imobil naționalizat din str. Intrarea Ioanid nr. 3. Imobilul a revenit chiriașilor după proces, nu foștilor proprietari. coral