News Flash:

ULTIMA ORA: ANI a luat-o in vizor pe adjuncta lui Boc. Acuzatii PENALE

28 Februarie 2017
941 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.8744 RON (0.0000)
USD: 4.1145 RON (0.0000)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Agentia Nationala de Integritate
Agentia Nationala de Integritate a constatat incalcarea regimului juridic al conflictului de interese in materie administrativa si a identificat indicii privind posibila savarsirea a infractiunii de conflict de interese in materie penala de catre HORVATH ANNA, viceprimar al municipiului Cluj-Napoca, motiv pentru care a fost sesizata Directia Nationala Anticoruptie – Serviciul Teritorial Cluj.
 
Atfel, in perioada exercitarii mandatului de viceprimar 2012 - 2016, a participat la sedinta Consiliului Local al municipiului Cluj-Napoca, in cadrul careia a fost adoptata o Hotarare prin care s-a dispus alocarea sumei de 90.000 lei catre Asociatia Claudiopolis – Asociatia pentru Dezvoltarea Comunitatii in cadrul careia HORVATH ANNA detine calitatea de presedinte, si alocarea sumei de 30.000 lei Universitatii Sapientia din partea careia persoana evaluata a beneficiat de foloase prin intermediul contractelor incheiate in calitate de cadru didactic.

Persoana evaluata a incalcat, astfel, legislatia privind conflictul de interese atat in materie administrativa in raport cu dispozitiile art.70 din Legea nr. 161/2003 potrivit caruia: „Prin conflict de interese se intelege situatia in care persoana ce exercita o demnitate publica sau o functie publica are un interes personal de natura patrimoniala, care ar putea influenta indeplinirea cu obiectivitate a atributiilor care ii revin potrivit Constitutiei si altor acte normative” coroborate cu dispozitiile art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/2001 potrivit caruia: „Nu poate lua parte la deliberare si la adoptarea hotararilor consilierul local care, fie personal, fie prin sot, sotie, afini sau rude pana la gradul al patrulea inclusiv, are un interes patrimonial in problema supusa dezbaterilor consiliului local”si cu dispozitiile art. 77 din Legea nr. 393/2004 potrivit caruia: „Consilierii judeteni si consilierii locali nu pot lua parte la deliberarea si adoptarea de hotarari daca au un interes personal in problema supusa dezbaterii. In situatiile prevazute la alin. 1, consilierii locali si consilierii judeteni sunt obligati sa anunte la inceputul dezbaterilor interesul personal pe care il au in problema respectiva. Anuntarea interesului personal si abtinerea de la vot se consemneaza in mod obligatoriu in procesul verbal al sedintei”, cat si in materie penala, in raport cu dispozitiile art. 301 din Codul Penal al Romaniei, potrivit caruia „Fapta functionarului public care, in exercitarea atributiilor de serviciu, a indeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obtinut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru sotul sau, pentru o ruda ori pentru un afin pana la gradul II inclusiv sau pentru o alta persoana cu care s-a aflat in raporturi comerciale ori de munca in ultimii 5 ani sau din partea careia a beneficiat ori beneficiaza de foloase de orice natura, se pedepseste cu inchisoarea de la unu la 5 ani si interzicerea exercitarii dreptului de a ocupa o functie publica”.

Avand in vedere cele de mai sus, Agentia Nationala de Integritate a sesizat Directia Nationala Anticoruptie – Serviciul Teritorial Cluj, in vederea verificarii indiciilor privind savarsirea de catre HORVATH ANNA a infractiunii de conflict de interese, prevazuta de art. 301 din Codul Penal al Romaniei.

Persoana evaluata a fost informata despre declansarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum si drepturile de care beneficiaza – de a fi asistata sau reprezentata de un avocat si de a prezenta date sau informatii pe care le considera necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. HORVATH ANNA a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, in exercitarea dreptului la aparare.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

horvath anna
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2020 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2761 (s) | 34 queries | Mysql time :0.046411 (s)