Doctorul Cristian Oancea, managerul Spitalului „Victor Babes” din Timisoara, este revoltat pe cei care transmit mesaje in spatiul public si pe romanii care iau in deradere masurile de protectie sanitara, in special purtarea mastii, pe motiv ca asa li se incalca drepturile.

Medicul le-a transmis tuturor celor care pur si simplu ignora aceste masuri si ii ideamna si pe altii sa faca acest lucru ca, daca se infecteaza, sa nu mai vina la spital daca oricum nu cred in virus.

„Sa se trateze cu terapii alternative, sa nu incarce sistemul sanitar”, a declarat Cristian Oancea, la Digi24.

„Acesti oameni dau semnale foarte proaste, acesti oameni care nu cred, nu poarta masca sau iau in deradere toate aceste masuri ale noastre, ii rugam sa nu mai vina la spital daca fac Covid.

Sa se trateze cu tot felul de masuri alternative, cu tot felul de terapii alternative. Daca nu crezi, de ce sa mai incarci sistemul sanitar?

Pe de alta parte, e dreptul fiecaruia sa faca ce vrea cu viata lui. Noi suntem aici sa ne luptam pentru viata celor care vor sa traiasca si vom ramane aici. In rest, pentru cei care nu cred si care au la randul lor alti adepti, noi suntem neputinciosi in fata lor. Dar, daca se vor imbolnavi, sa se trateze cu terapii alternative, sa nu incarce sistemul sanitar”, a punctat medicul.

Cresterea alarmanta a numarului zilnic de imbolnaviri ne asaza intre tarile grav infectate. Si la capitolul decese suntem fruntasi, din pacate.

coral