Cadrele didactice de la Universitatea de Farmacie din Cluj produc o soluție antiseptică pentru mâini pe care o trimit în spitale, pentru a ajuta cadrele medicale în lupta contra pandemiei cu coronavirusul.

Cadrele didactice ale Universitatea de Farmacie din Cluj au produs deja câteva sute de litri de soluție antiseptică. Prepararea s-a realizat în laboratoarele facultății din materia primă a instituției și din donații.

309 litri de Soluție antiseptică pentru mâini au fost preparați la Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca.

Toate disciplinele au donat toate stocurile de materii prime și s-au oferit voluntari pentru prepararea Soluției antiseptice pentru mâini după o rețetă recomandată de OMS. Prepararea s-a realizat în laboratoarele disciplinei de Tehnologie Farmaceutică, iar analiza produsului finit în laboratoarele de cercetare ale disciplinei de Analiza medicamentului.

„UMF contribuie la eforturile autorităților de a ține sub control pandemia, folosindu-și toate resursele în beneficiul sănătăţii publice. Astfel, specialiștii din cadrul Facultății de Farmacie prepară la nivelul laboratoarelor proprii soluții dezinfectante. Acestea sunt puse la dispoziția personalului medical din Spitalul Clinic Județean de Urgență, care luptă în prima linie împotriva răspândirii noului virus”, au transmis reprezentanții Instituției.

coral