Un băiat de 12 ani l-a împușcat mortal pe unul din tâlharii care-i intraseră în casă. Adolescentul a dovedit un curaj extrem, pentru că răufăcătorii erau și ei înarmați și o împușcaseră pe bunica băiatului în picior.

Doi tâlhari mascați au intrat în noaptea de vineri spre sâmbătă în casa unei bătrâne de 73 de ani, din localitatea Goldsboro, Carolina de Nord, SUA. I-au cerut banii și au împușcat-o în picior. Nepotul ei în vârstă de 12 nu a stat mult pe gânduri, ci a acționat imediat, relatează publicația Daily Mail.

Băiatul a pus mâna pe arma pe care o avea în casă și a deschis focul împotriva răufăcătorilor. Aceștia s-au speriat și au fugit, iar unul dintre fiind rănit.

Poliția l-a găsit sângerând câteva străzi mai încolo și a stabilit că fusese împlicat în jaf. Din cauza rănilor grave suferite, Khalil Herring, în vârstă de 19 ani, a murit la spital, arată sursa citată.

„Probele preliminare sugerează că Khalil Herring era unul dintre cei doi intruși mascați și a fost împușcat în timpul jafului. Un tânăr de 12 ani, ocupant al reședinței, a împușcat suspecții cu o armă de foc de autoapărare, determinându-i să fugă din zonă” au precizat reprezentanții Poliției.

Bătrâna a fost și ea dusă la spital, dar este într-o stare bună și va fi externată în cursul acestei zile. Nepotul ei a spus că a acționat din instinct și că dacă nu deschidea focul, tâlharii l-ar fi omorât și pe el.

Polițiștii nu vor formula niciun fel de acuzații împotriva lui, apreciind că a acționat în legitimă apărare.

coral