Un adolescent în vârstă de 15 ani a înjunghiat o persoană luni dimineață într-un bar din Dolj. Tânărul se afla în vacanță la bunici și consumase băuturi alcoolice, când o ceartă banală l-a determinat să scoată un cuțit și să lovească.

Cum a avut loc incidentul

Adolescentul din Craiova aflat în vacanță la bunici l-a înjunghiat în zona gâtului pe un tânăr în vârstă de 21 de ani cu care a început să se certe într-un bar din localitatea Valea Stanciului din județul Dolj. Amândoi consumaseră alcool.

Incidentul a avut loc luni, în jurul orei 03:00, când în barul respectiv se aflau mai multe persoane. Tânărul în vârstă de 21 de ani a fost transportat la un spital.

“La fața locului s-au deplasat poliţiştii care au stabilit că în timp ce se afla într-un bar din comuna Valea Stanciului, un tânăr de 21 de ani, din localitate, ar fi fost tăiat în zona gâtului cu un obiect tăietor înţepător, de un minor de 15 ani, din Craiova.

Tânărul a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale”, a transmis agent-șef ajunct Mihaela Sadoveanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj.

Ce l-a făcut pe adolescentul de 15 ani să înjunghie o altă persoană

Adolescentul în vârstă de 15 ani care a lovit cu un cuțit este elev la Liceul auto din Craiova și se află în vacanța de vară, înainte de clasa a zecea. Nici victima lui n-a fost pașnică.

De fapt, totul a pornit de la faptul că în barul unde amândoi au consumat alcool era un ATV. Adolescentul și tânprul au început să se certe, pentru că amândoi voiau să urce pe acesta. La un moment dat, cel mare i-ar fi pus mâna-n gât minorului, care apoi a scos un cuțit și l-a tăiat pe adversarul său.

Unde a fost găsit adolescentul de 15 ani după incident

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj a mai transmis că adolescentul a fost găsit de polițiști aproape de locul faptei și a fost dus la sediu. Oamenii legii au întocmit inițial un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de lovire sau alte violențe.

Ancheta a fost preluată de către poliţişti din cadrul Serviciului de Investigații Criminale care fac cercetări coordonați de un procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.

Însă, după audieri încadrarea juridică a faptei a fost schimbată sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tentativă la omor și port fără drept de obiecte periculoase. coral