Sâmbătă, 17 august, în jurul orei 14:00, forțele ISU Bistrița-Năsăud au fost alertate asupra faptului că o persoană a căzut în râul Someșul Mare, înainte de localitatea Ilva Mică dinspre Sângeorz Băi.

În ciuda eforturilor echipajelor medicale (a fost alocat și echipaj SAJ BN în sprijin), organismul bărbatului nu a răspuns manevrelor, fiind declarat decesul acestuia.

Oamenii legii au stabilit clar identitatea bărbatului înecat în Someșul Mare. Este vorba despre o persoană, de 31 de ani, din comuna Mintiu Gherlii, localitatea Bunești, județul Cluj.

"Un bărbat, de 31 de ani, din comuna Mintiu Gherlii, judetul Cluj, s-ar fi aruncat de pe o punte ce traversa Râul Someșul Mare, în apropierea DN 17D, la iesșrea din comuna Ilva Mică, de la o distanță de aproximativ 2-3 metri, pentru a face baie, acesta lovindu-se în zona capului, datorită faptului că apa nu avea o adâncime ridicată. Un echipaj medical SMURD și unul al Ambulanței i-au acordat îngrijiri medicale, însă a fost constatat decesul acestuia. S-a întocmit dosar penal pentru ucidere din culpa, urmând a fi stabilite cu exactitate împrejurările producerii evenimentului", au transmis reprezentanții IPJ Bistrița-Năsăud.

coral