Vânzarea unui copil nu constituie infracțiune în România. Este concluzia șocantă a Curții de Apel Cluj, care l-a achitat pe un bărbat din Huedin după ce a cumpărat un bebeluș. Individul a fost pedepsit pentru fals în declarații, dar nu pentru trafic de minori.

Totul s-a petrecut în anul 2019, când un bărbat de 54 de ani din Huedin a cumpărat un nou născut pentru care a plătit suma de 2.100 de lei. 

Zilele trecute însă, instanța din Cluj Napoca a decis că bărbatul din Huedin și mama copilului să fie pedepsiți cu suspendare pentru două infracțiuni de fals în declarații. Mai exact, pentru că bărbatul s-a declarat tatăl copilului în acte, bineînțeles, cu acordul mamei, și pentru că ar fi cumpărat noul născut pe care l-au tranzacționat ca pe o marfă, conform Antena 3.

Totul s-a petrecut în anul 2019, când un bărbat de 54 de ani din Huedin a cumpărat un nou născut pentru care a plătit suma de 2.100 de lei. 

Zilele trecute însă, instanța din Cluj Napoca a decis că bărbatul din Huedin și mama copilului să fie pedepsiți cu suspendare pentru două infracțiuni de fals în declarații. Mai exact, pentru că bărbatul s-a declarat tatăl copilului în acte, bineînțeles, cu acordul mamei, și pentru că ar fi cumpărat noul născut pe care l-au tranzacționat ca pe o marfă. 

Autoritățile din străinătate spun despre România că se află pe primele locuri în ceea ce privește procesul de adopție care este unul deosebit de greu, iar în acest context, din ce în ce mai mulți copii nu sunt înregistrați la naștere și nu sunt recunoscuți de către părinți, astfel încât recunoașterea acestora de către terțe persoane este mult mai ușoară. 

coral