Un bărbat din Suceava a căzut într-o fântână, unde intrase ca să-și salveze capra. Amândoi au fost salvați de pompieri, și cum nu au fost răniți în urma accidentului, omul și-a luat capra de funie și a plecat spre casă.

Pompierii de la Detașamentul Fălticeni au intervenit sâmbătă în localitatea Drăgușeni, în urma unui apel la 112. Un localnic a sesizat echipajele de urgență că într-o fântână dezafectată căzuse cineva, relatează publicația Monitorul de Suceava.

Accidentul a avut loc pe un teren viran de pe raza localități, iar echipajele de salvare au ajuns imediat.

Fântâna, cu gura de ieșire la nivelul solului, era dezafectată, fără apă, însă bărbatul în vârstă de 41 de ani căzuse de la o înălțime de aproximativ 12 metri.

Pompierii au aflat că o capră a căzut în fântână vineri, iar a doua zi proprietarul a intrat după ea. Omul s-a legat cu o funie de un picior, doar că nu a prins-o bine, astfel că a căzut în gol.

Un pompier militar asigurat de colegi a coborât în fântână, unde omul și apoi capra au fost readuși la suprafață.

„Ambii au fost aduși la suprafață, sănătoși, fără probleme deosebite, care să necesite transportul la spital, respectiv la o clinică veterinară. După evaluarea medicală, bărbatul și-a luat capra și a plecat spre domiciliu, iar militarii s-au retras la bază”, au transmis reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Suceava, potrivit sursei citate.

Șansa bărbatului, dat fiind locul izolat, în câmp, a fost faptul că localnicii au observat întâmplarea și au cerut imediat ajutor.

coral