News Flash:

Un bărbat s-a plimbat pe stradă cu capul soției sale în mână, pe care o decapitase. De ce a ucis-o

8 Februarie 2022
1894 Vizualizari | 0 Comentarii
Mona Heidari

Difuzarea în Iran a unui video care s-a viralizat cu un bărbat care s-a plimbat pe stradă cu capul tinerei sale soţii pe care tocmai o decapitase a produs şoc şi indignare în ţară, relatează AFP, scrie Agerpres. 

Suspectată de adulter, Mona Heidari, în vârstă de 17 ani, a fost asasinată de soţul şi cumnatul său la Ahvaz, capitala provinciei Khuzestan, în sud-vestul ţării, a precizat agenţia de presă ISNA.

Videoul cu soţul mergând pe stradă surâzător şi cu capul victimei sale în mână a apărut pentru scurt timp pe internet în Iran, bulversând întreaga ţară.

Luni, cei doi bărbaţi au fost arestaţi ”în urma unui raid în ascunzătoarea lor”, a anunţat poliţia locală, citată de agenţia oficială de presă IRNA.

“O fiinţă umană a fost decapitată, capul i-a fost arătat pe stradă, iar criminalul era mândru. Cum putem să acceptăm o astfel de tragedie? Trebuie să acţionăm pentru a opri crimele împotriva femeilor”, a scris cotidianul reformator Sazandegi.

“Mona a fost victima unei ignoranţe devastatoare, suntem cu toţii responsabili de această crimă”, şi-a exprimat la rândul său indignarea cineasta feministă Tahmineh Milani, într-o postare pe Instagram.

Reacţionând la această dramă, mai mulţi activişti pentru drepturile omului au cerut autorităţilor să reformeze legea privind protecţia femeilor împotriva violenţei conjugale şi să crească vârsta minimă de căsătorie pentru fete, stabilită în prezent la 13 ani.

Conform media locale, victima nu avea decât 12 ani când s-a căsătorit, iar în momentul în care a fost ucisă avea un fiu de trei ani.

În opinia avocatului Ali Mojtahedzadeh, citat de ziarul reformator Shargh, legea are “lacune” în privinţa protecţiei femeilor. Ea nu le acordă independenţă şi “nu stabileşte raţional vârsta legală de căsătorie pentru a pune capăt căsătoriilor de copii”, a spus el.

Toate acestea “deschid calea pentru crimele de onoare”, şi-a exprimat regretul avocatul.

“Nu există nicio măsură concretă pentru a garanta aplicarea legilor care urmăresc împiedicarea violenţei împotriva femeilor”, a subliniat deputata Elham Nadaf, citată de agenţia de presă ILNA.

“Femeile fac apel la Parlament să adopte măsuri urgente pentru a elimina unele lacune juridice, iar autorităţile trebuie să depună eforturi în paralel pentru a ridica nivelul de conştientizare al populaţiei”, a scris pe Twitter vicepreşedinta iraniană responsabilă cu chestiunile legate de femei şi familie, Ensieh Khazali.

Sursa: Agerpres

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

Galerie Foto

Screenshot_2022_02_08_at_21.00_.59_.png
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1363 (s) | 33 queries | Mysql time :0.052974 (s)