Conform Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj, un bărbat, care se dădea drept jandarm, a fost prins de către un plutonier major din cadrul Jandarmeriei Cluj.

Se pare că bărbatul purta îmbrăcăminte asemănătoare ținutei specifice jandarmeriei: jachetă bleumarin, vestă neagră inscripționată, de care era atașată o lanternă, centură, purta bocanci militari și o șapcă neagră cu emblema României. Avea asupra sa și un telefon mobil la vedere, de care erau conectate câteva fire.

Existau înregistrate plângeri din partea unor cetățeni cu privire la un bărbat având vârsta de aproximativ 30 de ani care susținea că ar fi jandarm. Acesta îi legitima, după care le pretindea sume de bani.

Plutonier major Bogdan Păun din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj, aflat în timpul liber, pe o stradă din centrul municipiului Cluj-Napoca, l-a observat pe bărbatul care corespundea semnalmentelor unei persoane despre care se cunoștea că folosea o identitate falsă, pretinzându-se jandarm.

Jandarmul a pornit în urmărirea acestuia, l-a abordat, după care s-a legitimat, spunându-i că ar părea suspect. Consecutiv, a luat legătura cu dispeceratul unității, în vederea trimiterii unui echipaj.

După sosirea echipajului, persoana a fost condusă la Secția 1 Poliție Cluj-Napoca pentru continuarea cercetărilor.

coral