O maşină care transporta un rezervor cu 1.000 de litri de motorină s-a răsturnat chiar la ieşirea dintr-o staţie de carburanţi din Tecuci. Combustibilul fusese cumpărat de un tecucean speriat de zvonurile privind dublarea preţurilor şi raţionalizarea motorinei şi benzinei.

Accidentul a avut loc joi, 10 martie 2022, în faţa unei staţii de carburanţi din oraşul Tecuci. Rezervorul care a căzut din maşină avea 1.000 de litri de motorină achiziţionată de şofer.

Tot combustibilul s-a vărsat pe şosea şi la faţa locului au fost chemaţi pompierii. Aceştia s-au asigurat că în zonă nu izbucneşte un incendiu şi au curăţat şoseaua. La faţa locului, acţionează o autospecială din cadrul Secţiei de Pompieri Tecuci.

Poliţiştii şi inspectorii ISU vor verifica dacă tecuceanul a respectat regulile privitoare la transportul de combustibil.

Panică în toată țara de la un zvon nefondat

Numeroși români au creat miercuri seara cozi kilometrice la benzinăriile din țară, iar unii comercianți au ridicat prețul carburanților până la 11 lei litrul, după ce s-a răspândit zvonul că benzina și motorina urmează să se scumpească, iar oamenii au intrat în panică.

În mai multe locuri au putut fi văzuți persoane care încărcau carburanți de la pompă în pungi, damigene, tomberoane sau containere de plastic.

Autoritățile au precizat răspicat că nu există niciun fel de probleme cu aprovizionarea sau stocurile de carburanți în România și au declanșat controale la lanțurile de benzinării.

Ce spune premierul Nicolae Ciucă despre creșterea prețului la combustibil

Nicolae Ionel Ciucă a anunțat că a apelat la instituțiile de control și a dispus verificarea tuturor companiilor petroliere din România, după ce prețul la pompă a crescut enorm de mult fără un motiv real. Premierul s-a arătat revoltat și a anunțat cu vehemență că nu va permite astfel de tentative și acțiuni de abuz.

Agenția Națională de Administrare Fiscală, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor și Consiliul Concurenței vor aplica sancțiuni drastice celor care încearcă destabilizarea economiei României.

„Am activitat încă de aseară instituţiile de control şi verificate după creşterea nejustificată a preţurilor la carburanţi. Statul român are obligaţia să îşi protejeze cetăţenii, economia, mai ales în această perioadă provocată de războiul din Ucraina. Nu voi permite nimănui să profite de această situaţie pentru a destabiliza economia ţării. Instituţiile responsabilite vor fi ferme şi vor da sancţiuni drastice. România este o ţară sigură. ANAF, ANPC, Consiliul Concurenţei au demarat investigaţiile de stopare a oricăror practici abuzive fără justificare. Vor fi controlate toate companiile petroliere din ţară. Am cerut sancţiuni severe. Guvernul nu permite astfel de practici şi va proteja mediul de afaceri şi cetăţenii. Orice altă tentativa va fi de îndată ferm şi aspru pedepsită prin intervenţia statului român”, a transmis Nicolae Ciucă. coral